Formule 1

Daniel Ricciardo is niet te oud volgens Johnny Herbert :"Nooit verwacht dat.."

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 16 oktober 2021 19:03 • Print artikel

Voormalig Formule 1-coureur, Johnny Herbert heeft zich afgevraagd waarom de Australische coureur Daniel Ricciardo het moeilijk heeft in de sport sinds zijn overstap naar McLaren.

F1 2021 Daniel Ricciardo


Na een teleurstellende periode van twee jaar bij Renault, sloot Ricciardo zich aan bij McLaren voor het seizoen 2021 als teamgenoot van Lando Norris. Maar het eerste seizoen van Ricciardo in de oranje bolide was allesbehalve soepel. De coureur uit Perth, Australië had moeite om het remsysteem van de MCL35M te verwerken. De 32-jarige staat momenteel op de achtste plaats in het klassement van de F1-coureurs, 50 punten achter teamgenoot Lando Norris.

Ricciardo leek vorige maand een keerpunt te hebben gemaakt in Monza en won de Italiaanse Grand Prix. Met de zege kreeg McLaren haar eerste 1-2-finish in de sport sinds 2010. Maar de triomf was een eenzaam hoogtepunt in wat anders een teleurstellend seizoen in 2021 was voor de Australiër. "Daniel is een schok geweest", vertelde Herbert aan Motorsport Magazine. "We hadden nooit verwacht dat hij het zo moeilijk zou hebben. Ik kan met hem meevoelen en het is verschrikkelijk, vooral als het zo lang geleden is en je het antwoord nog steeds niet hebt gevonden. Toch weten we hoe goed hij is en dat weet hij ook. Ik heb gehoord dat de problemen van Daniel te maken hebben met remmen, maar het heeft ook te maken met aerodynamica", voegde hij eraan toe.

“Als het ons al hoofdpijn bezorgt, bedenk dan hoe het voor hem is", vervolgde Herbert. “Hij is niet te oud, hij heeft geen zware crash gehad. Er zijn genoeg coureurs geweest voor wie het (hun talent) gewoon verdampte. Ik ga terug naar Jean (Alesi). Hij was de ‘next big thing’ en toch won hij maar één Grand Prix. Het werkte niet voor hem, met al zijn natuurlijke talent. Het probleem is dat als het niet beter wordt, de geruchten beginnen, en als dat eenmaal begint en de tornado versnelt, ben je gewoon een passagier."

Het F1-seizoen wordt volgend weekend hervat met de Grand Prix van de Verenigde Staten.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS