Formule 1

Daniel Ricciardo in Miami zonder water: "Ik raakte hierdoor uitgedroogd"

Uitgegeven door Frank Korsel • 12 mei 2022 14:21

Afgelopen weekend werd de inaugurele Grand Prix van Miami verreden op het Miami International Autodrome. De omstandigheden waren extreem warm en de coureurs verloren aardig wat vocht toen zij zich in deze warme omstandigheden een weg baande over het 19-bochtige circuit.

Daniel Ricciardo

In de extreme hitte is het voor Formule 1-coureurs van essentieel belang om goed te blijven drinken. Een coureur verliest in een gemiddelde Grand Prix al snel tussen de drie en vier liter aan gewicht. Dit moet natuurlijk bij worden gevuld met genoeg water. Dit jaar is het gewicht van de auto’s onderwerp van gesprek, een groot aantal teams kampt met overgewicht en doen er alles aan om zoveel mogelijk gewicht te besparen. Naast verf verwijderen van de auto’s besparen teams nu ook al gewicht door hun coureurs minder water mee te geven tijdens de race.

Daniel Ricciardo kende een enigszins tegenvallende race in Florida en kwam als dertiende over de eindstreep. Toen hij over de streep kwam was hij uitgeput, dat kwam omdat de McLaren-coureur minder water mee kreeg dan normaliter het geval zou zijn. Hij vertelde het volgende tegenover Motorsport.com: "De hitte speelde hier een grote rol. Het was ook zwaar omdat iedereen vecht voor de gewichtsbesparing. We hadden hier dus niet de luxe om drie liter water mee te nemen. Ik had slechts een beetje bij mij, het is sowieso nooit genoeg. Ik raakte hierdoor uitgedroogd. De hitte was intens, dit zijn de lastigste omstandigheden. Iedereen heeft alsnog hard gewerkt, iedereen voelde de hitte."

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS