Formule 1

"Daniel Ricciardo heeft in het verleden ook probleempjes gehad met zijn teamgenoten Verstappen en Vettel"

Uitgegeven door Bart • 3 juli 2020 09:36

De line-up bij Ferrari voor 2021 is al vroeg bekend. Sebastian Vettel verlaat het team aan het einde van het seizoen en wordt opgevolgd door Carlos Sainz. Wereldkampioen van 1997 Jacques Villeneuve denkt dat de Spanjaard een goed koppel gaat vormen met Charles Leclerc en verwacht geen problemen tussen beide coureurs. "Carlos is snel, maar hij is geen Max Verstappen", zegt de Canadees in La Gazzetta dello Sport.

Carlos Sainz


"Carlos zorgt niet voor problemen met een teamgenoot en heeft een naam die telt", aldus Villeneuve. "Met Sainz en Leclerc als coureurs wil Ferrari een situatie creëren zoals met Michael Schumacher en Rubens Barrichello. Je moet niet vergeten dat de naam van een coureur wel degelijk telt. Uiteindelijk moet een automerk ook auto's verkopen."

Villeneuve denkt dat Sainz vanwege zijn vredelievende karakter is verkozen boven Daniel Ricciardo. "Daniel heeft Renault al aardig wat werk bezorgd en heeft in het verleden ook probleempjes gehad met zijn teamgenoten Verstappen en Vettel. Sainz heeft geen enkel probleem met Lando Norris en daarom wil Ferrari hem hebben. Er is al genoeg vuur binnen Ferrari."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS