Formule 1

Daniel Ricciardo geen kopman bij McLaren: "Wij werken niet met een aangewezen nummer één"

Uitgegeven door Bart • 19 februari 2021 10:17 • Print artikel

Daniel Ricciardo en Lando Norris vormen dit seizoen de line-up van McLaren. Teambaas Andreas Seidl geeft beide coureurs gelijke kansen en wil niet kiezen voor één van beiden. Bij de teampresentatie werd duidelijk dat Ricciardo een driejarig contract heeft getekend, maar hij zal dat op gelijke voet met zijn 10 jaar jongere teamgenoot moeten doen.

Daniel Ricciardo


"Zo lang ik teambaas ben, werken wij niet met een aangewezen nummer één", aldus Seidl in een interview met het Duitse RTL. "Ik vind dat niet nodig of wenselijk voor de dynamiek binnen het team. In de onderhandelingen met Daniel is dat ook nooit punt van discussie geweest."

Seidl toonde zich zeer tevreden met de line-up waarmee hij mag werken. "Onze line-up is heel sterk. Lando kun je al bijna een McLaren-veteraan noemen en Ricciardo wordt zijn nieuwe referentiekader. Het zal een niveau hoger zijn dan de laatste twee seizoenen. In het verleden heeft Daniel bewezen dat hij met het juiste materiaal races kan winnen."Ben jij al gratis lid van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS