Formule 1

Daniel Ricciardo geeft zege in Monza goed vervolg in Rusland: "Mijn start was eigenlijk te goed"

Uitgegeven door Bart • 27 september 2021 07:01 • Print artikel

Daniel Ricciardo heeft zijn verrassende overwinning in Monza een goed vervolg gegeven in Rusland. Op het Autodrom van Sochi reed de Australiër van McLaren in een knotsgekke slotfase naar de vierde plaats. Net als twee weken geleden in Italië kende Ricciardo een wereldstart.

Daniel Ricciardo


"Er gebeurde van alles vandaag", aldus Ricciardo op de website van McLaren. "Op deze baan is dat niet altijd het geval geweest, maar dit weekend zowel in de kwalificatie als in de race. Mijn start was eigenlijk te goed. Ik moest me inhouden en verloor een paar plekken, maar die kon ik in het restant van de eerste ronde terugpakken. Daarna heb ik in mijn eerste stint goed verdedigd en in mijn tweede stint een paar goede inhaalacties kunnen doen."

"Op het moment dat de regen viel, werd alles op zijn kop gezet. Mijn inlap was niet goed. Eerst ging Carlos eraf in bocht 7, daarna volgde ik en Max ook. Max zag ons er beiden af gaan, ging zelf minder wijd en kon ons allebei voorbij. Na de switch naar intermediates zat Carlos voor me en ik dacht dat het podium mogelijk was, maar ik kwam te laat. P4 is nog altijd een solide resultaat. Het waren lastige omstandigheden en dan is het gewoon goed om er clean doorheen te komen. We nemen de positieve punten mee en blijven hard vechten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS