Formule 1

Daniel Ricciardo geeft VT1 niet op voor Alonso: "Nee, ik hoor het woord help en Fernando heeft geen hulp nodig"

Uitgegeven door Bart • 9 juli 2020 15:34 • Print artikel

Uiteraard ging het bij de persconferentie van Renault over de komst van Fernando Alonso in 2021. Daniel Ricciardo verkast aan het einde van het seizoen naar McLaren, maar dat wil niet zeggen dat de Australiër zijn plaats in de eerste vrije training zal afstaan aan de ervaren Spanjaard. Ricciardo kreeg de vraag voorgelegd of hij bereid zou zijn Alonso te helpen door hem in 2020 al track time te geven. "Nee, ik hoor het woord help en Fernando heeft geen hulp nodig."

Daniel Ricciardo


"Hij is wel ouder geworden, maar zeker niet langzamer", vervolgde Ricciardo. "In zijn laatste seizoen in de Formule 1 was hij nog erg sterk voor zo ver ik dat heb kunnen zien. De resultaten waren niet altijd goed, maar dat lag ook meer aan de auto. Hij heeft echt geen hulp nodig."

Mocht Fernando Alonso vanuit de pitbox mee willen kijken, zal Daniel Ricciardo hem niet tegenhouden. "Ik weet niet of en hoeveel races hij komt kijken, maar als hij bij teammeetings wil zijn en zijn feedback wil geven, heb ik daar absoluut niks op tegen. Maar ik wil zo veel rijden als ik kan en ook in alle vrije trainingen."

"Het is voor de sport fantastisch dat hij terugkeert", zegt Ricciardo. "Hij is een grote naam en is lang in de Formule 1 actief geweest. Hij keert terug naar het team waar hij twee keer wereldkampioen werd. Het is een goede combinatie en ik kijk er naar uit om komend jaar tegen hem te racen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS