Formule 1

Daniel Ricciardo fleurt iets op: "Het is tot nu toe een positief weekend"

Uitgegeven door Bart • 19 juni 2022 16:32 • Print artikel

De coureurs van McLaren zitten er dit weekend in Canada goed bij, maar dat konden ze in de kwalificatie niet omzetten in goede startposities. Daniel Ricciardo plaatste zich nog wel voor Q3 en eindigde daarin als negende. Teamgenoot Lando Norris kon in Q2 door technische problemen geen tijd noteren. In de race willen de McLaren-coureurs naar voren komen.

Lando Norris


Ricciardo was toch tevreden met het halen van Q3. "Maar als je Q3 haalt en het wordt P9, dan denk je toch dat een beter resultaat mogelijk was geweest. Toen de baan opdroogde, verloren we ons voordeel een beetje. Gek genoeg voelde ik me in de regen competitiever. Op een opdrogende baan kregen de we banden minder goed aan het werk. Maar al met al is het tot nu toe een positief weekend voor ons. Het is zeker een stap in de goede richting. We zitten er goed bij in zowel droge als natte omstandigheden en de snelheid is goed. Dat zijn goede signalen."

"Ik kijk uit naar de race, hopelijk kunnen we verder naar voren komen en goede punten scoren. Voor ons zitten een aantal auto's die normaal gesproken verder naar achteren staan. Je weet nooit hoe dat zal gaan lopen. Er staan in potentie langzamere auto's voor ons, maar er staan met Charles Leclerc en Sergio Perez ook snellere auto's achter ons. Het kan zeker een interessante race worden."

Teamgenoot Lando Norris baalde van zijn vroegtijdige einde in Q2. "We hadden een paar technische problemen met de auto. Ik kon geen poging doen om Q3 te halen en dat is frustrerend. We gaan proberen om de problemen op te lossen. We moeten veel ronden rijden op een baan waar je kunt inhalen en echt kunt racen. We gaan ons best doen om naar voren te komen en in de punten te eindigen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS