Formule 1

Daniel Ricciardo en Esteban Ocon verklaren terugslag in Portugal: "Onze zwakte ligt bij..."

Uitgegeven door Bart • 29 oktober 2020 08:04 • Print artikel

Renault was de laatste weken sterk bezig met het podium van Daniel Ricciardo op de Nürburgring als hoogtepunt. In Portimão volgde echter een terugslag met een achtste en een negende plaats. Het was geen gewone race met een gladde openingsfase en grote problemen om de banden op temperatuur te krijgen. Esteban Ocon reed een lange eerste stint, maar kon vervolgens niet profiteren op de rode softs.

Daniel Ricciardo Esteban Ocon


"Het team hoopte dat ik in de slotfase auto's in zou kunnen halen, maar dat was niet het geval", zo geeft Ocon aan in gesprek met Motorsport.com. "Er zijn dit weekend gekke dingen gebeurd. Veel onzekerheden die we moeten zien te begrijpen. We zullen er ongetwijfeld veel van leren."

Daniel Ricciardo legde de vinger wat meer op de zwakke plek. "Ik denk dat we het slechtst presteren als we met maximale downforce rijden. Op de Nürburgring reed wellicht niet iedereen met de maximale downforce, in Portugal was dat wel het geval. Als je dan weinig grip hebt, speelt downforce een nog grotere rol. Misschien presteerden we minder, omdat het zo glad was. Op de Nürburgring was het koud, maar op het moment dat de banden op temperatuur waren, hadden we veel grip. In Portimão hebben we nooit veel grip gehad."

Youtube RaceXpress


Ben jij al lid van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS