Formule 1

Daniel Ricciardo blijft kritisch op nieuw asfalt in Miami: "Inhalen werd onmogelijk"

Uitgegeven door Frank Korsel • 10 mei 2022 12:44 • Print artikel

De eerste Grand Prix van Miami werd afgelopen weekend gereden. Het was voor de aanwezige fans en VIPs een groot succes. Op de baan viel het wat tegen. Volgens de coureurs was het een enorm zware baan, daarnaast maakte de tropische hitte en aparte ondergrond van het circuit het enorm lastig om over de baan heen te komen.

Daniel Ricciardo

Vooral het asfalt kon rekenen op forse kritiek. De organisatie probeerde die op te lossen door nog tijdens het weekend een nieuwe asfalt laag te laten neerleggen. Dit mocht echter niet baten, want de kritiek verminderde niet.

Daniel Ricciardo was één van de coureurs die aardig wat kritiek had op het pas aangelegde circuit. "Ik wil graag nee zeggen, maar misschien komen we dan verwend over. Maar letten we het zo zeggen, voor wat we gewend zijn was dit meer een soort outback. Het deed mij denken aan de ondergrond van mijn Australische boerderij, met allemaal los gravel. Het is leuk in een off-roader, maar deze Pirelli's vinden het niet heel leuk."

Het werd gedurende het weekend duidelijk dat rijden naast de ideale lijn eigenlijk niet te doen is. Hierdoor werd volgens Ricciardo het inhalen soms zelfs gevaarlijk: "Het zou leuk zijn als het iets anders was en we meer van de baan konden gebruiken. Wanneer je iemand probeert te volgen wil je wijder rijden, een beetje heen en weer gaan. Maar wanneer je dat probeert, rijd je praktisch off track. Ik zag mensen een move uitvoeren en toen crashen. Bij Vettel was er bijvoorbeeld geen grip aan de binnenkant. Het zorgde ervoor dat een inhalen onmogelijk werd."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS