Formule 1

Daniel Ricciardo blij met Australisch racetalenten: "Onder de indruk van zijn manier van rijden"

Uitgegeven door Bart • 21 september 2020 07:18 • Print artikel

De Formule 3 kende dit jaar vier Australische coureurs in de personen van Oscar Piastri, Jack Doohan, Alex Peroni en Calan Williams. Prema-coureur Piastri wist tijdens de laatste race het kampioenschap in zijn voordeel te beslechten, al was het verschil met Theo Pourchaire en Logan Sargeant uiterst klein. F1-coureur Daniel Ricciardo is zeer te spreken over de Australische talenten die in opkomst zijn.

Oscar Piastri


De 19-jarige Piastri kent Ricciardo een beetje, aangezien hij sinds januari voor de Renault Sport Academy uitkomt. "Het is cool om te zien dat ze zo goed presteren", zegt zevenvoudig Grand Prix-winnaar Ricciardo in gesprek met Inside Racing. "Ik heb Oscar in het voorseizoen gesproken in Enstone. Hij lijkt me een goede jongen, slim, niet uit de hoogte en vrij relaxed."

"In Monza was ik onder de indruk van zijn manier van rijden", vervolgt Ricciardo. "Oscar deed een paar goed getimede acties en leek nooit zenuwachtig te worden. Ook na een slechte kwalificatie in Mugello (P11, red) hield hij zijn hoofd koel en liet hij zich niet van de wijs brengen. Hij is nog jong, maar ging toch goed met de druk om. Natuurlijk kan het nog niet perfect zijn, maar ik ben heel blij voor hem."

Piastri was niet de enige Australiër in de Formule 3 en ook dat is Ricciardo niet ontgaan. "Het is cool dat er meer Aussies doorbreken. Er waren er vier dit jaar. Cool dat er eentje van hen kampioen is geworden. Ik weet dat Mark Webber Oscar ondersteunt en hij zal zeker goede tips hebben gegeven. Dat betaalt zich uit, dus ben ik blij voor Oscar."

Wil je genieten van nog meer mooie videobeelden? Abonneer je dan ook eens op ons RaceXpress YouTube-kanaal

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS