Formule 1

Daniel Ricciardo beleeft in kwalificatie 'mini-doorbraak' bij McLaren

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 mei 2021 12:07

MONTMELO - Daniel Ricciardo heeft zijn opgewaardeerde McLaren goed gebruikt tijdens de Grand Prix van Spanje. Zijn P7 op de grid staat symbool voor een 'mini-doorbraak', zoals de Australiër het noemt.

Daniel Ricciardo McLaren F1


De campagne van 2021 is tot nu toe niet van een leien dakje gegaan voor Ricciardo. Hij werd binnengehaald om de senior-McLaren-coureur te worden, maar moest het vaak afleggen tegen teamgenoot Lando Norris.

Tijdens de kwalificatie in Barcelona schreef Ricciardo een belangrijk nieuw hoofdstuk in zijn McLaren-carrière, door zichzelf op P7 te zetten. Zijn veranderingen aan de set-up werken, net als de getweakte voorvleugel en vloer, die er samen voor hebben gezorgd dat Ricciardo een meer stabiele coureur in de MCL35M is geworden.

"Waarschijnlijk de set-up, waardoor ik beter en met meer vertrouwen kon rijden", zei Ricciardo toen hem werd gevraagd om zijn winst te verklaren. "De auto was gisteren tricky. Ik had gewoon niet veel vertrouwen in de hoge snelheden, om eerlijk te zijn. Ik denk dat dat vandaag wel duidelijk werd. Ik denk dat we in sector één behoorlijk snel waren, ik ging een paar keer paars."

"Als je eenmaal in één sector zit, spring je gewoon op het gas en hou je je snelheid vast. En we hebben wat updates meegebracht. We hebben de set-up verbeterd om de updates vandaag te laten werken. Dus dat was waarschijnlijk het moment dat we het tempo vonden."

"Er is nog steeds een aantal bochten op de baan waarin ik mijn weg nog aan het vinden ben. Dus het is een mini-doorbraak, laten we het zo maar noemen."

Ricciardo is blij dat hij het 'verhaal' begint te veranderen waarin hij stelde dat het een tijdje duurt voordat hij in vorm komt, maar hij zei dat ook Norris, die tot dusver erg sterk presteerde, lof toekomt.

"Die twee factoren zijn een uitdaging geweest, denk ik", gaf hij toe. "Het is zeker een positieve dag, maar dat gezegd hebbende, is er nog steeds wat verbetering nodig omdat we de laatste run in Q3 hebben gemist. We hadden geen tijd meer."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS