Formule 1

Daniel Ricciardo behoorlijk in de war over het grote gat naar zijn teamgenoot Lando Norris in Monaco

Uitgegeven door Peter Vader • 28 mei 2022 18:35 • Print artikel

Daniel Ricciardo gaf toe dat zijn prestatieachterstand op teamgenoot Lando Norris "frustrerend en verwarrend" was nadat hij 14e was geworden in de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco. Hij leek erg gefrustreerd toen hij zich in de paddock van de Grand Prix van Monaco vertoonde, nadat hij was uitgeschakeld door teamgenoot Lando Norris. De McLaren-coureur werd hard verslagen in het kwalificatie-uur, hij wist zich slechts als veertiende te kwalificeren, terwijl teamgenoot Lando Norris zijn auto als vijfde op de grid plaatste voor de race.

Daniel_Ricciardo_frustrerend_en_verwarrend_2022MonacoGrandPrix
Daniel Ricciardo over prestatieachterstand: "frustrerend en verwarrend"


Geen enkele verklaring
Na zijn uitschakeling in Q2 kon de winnaar van Monaco van 2018 geen enkele verklaring geven voor de achterstand op Norris, toen hem werd gevraagd of hij dacht dat hij genoeg snelheid zou hebben om door te gaan naar Q3. "Niet echt om eerlijk te zijn", vertelde Ricciardo aan Sky Sports F1. "In Q1 maakten we een aantal goede stappen, maar ook een paar fouten. Dus ik denk dat alles bij elkaar opgeteld eruitzag alsof we er wel waren. Laten we zeggen 'competitief' voor waar het competitief was. Dan kun je het vervolgens in Q2 net zo goed aan je tijdenlijst zien dat je gewoon niet de winst maakt die je zou moeten hebben met evolutie op de baan. Uiteindelijk wordt het gewoon heel moeilijk om te voelen waar de limiet ligt en hoeveel nog te gaan."

Ricciardo verwachtte meer na P3-reset
Ricciardo komt steeds meer onder druk te staan nadat hij in de openingsraces van het seizoen het tempo van teamgenoot Norris niet kon volgen, aldus een bericht van RacingNews365. De AustraliŽr heeft 39 punten voorsprong en staat op P11, en volgt Norris in de McLaren-kwalificatiestrijd met vijf races op ťťn. Een crash in de vrije training op vrijdag, zorgde alleen maar voor extra druk, waardoor hij twijfelde aan zijn toekomst bij het team. Na zijn incident op vrijdag geloofde Ricciardo dat een sterke vrije training 3 sessie zou helpen, voorafgaand aan de kwalificatie.

Het is frustrerend
"Ik denk dat ik door een paar stappen terug te gaan, FP3 gewoon probeerde weer in een ritme te komen en weer op snelheid te komen", voegde Ricciardo eraan toe. "Vervolgens hebben we voor de kwalificatie ook wat wijzigingen aan de auto doorgevoerd en ik denk dat we op een goede plek zaten. Maar het bleek niet uit mijn uiteindelijke P14-resultaat. Het is frustrerend, het is gewoon verwarrend. Het is verwarrend om dit soort natuurlijke stappen die we willen doen, niet te maken."


Ricciardo_Nr3_voor_Nr4_Norris_2022MonacoGrandPrix
Daniel Ricciardo Nr3 voor teamgenoot met Nr4 Lando Norris, in werkelijkheid is de situatie in 2022 andersom: Norris voor Ricciardo


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS