Formule 1

Daniel Ricciardo: "Red Bull en Renault kunnen echt wel weer samenwerken, strijd zit in de aard van de sport!"

Uitgegeven door Peter Vader • 18 oktober 2020 07:05

Daniel Ricciardo gelooft dat een reünie tussen het Red Bull, waar Max Verstappen racet, en Renault de komende jaren mogelijk is, ondanks het turbulente einde van hun relatie in 2018. Red Bull heeft de motoren van Renault gedumpt voor Honda-power voorafgaand aan het 2019-seizoen, maar Honda heeft onlangs bevestigd dat het de F1 na het seizoen 2021 zal verlaten. Hierdoor blijft de situatie van de aandrijfunit van Red Bull in het ongewisse. Mocht Red Bull er niet in slagen zijn eigen deal te formuleren, dan stelt de regelgeving dat de fabrikant die het minste aantal teams aandrijft, momenteel Renault, de aangewezen leverancier is. Ricciardo, die tijdens de laatste jaren deel uitmaakte van het Red Bull-Renault-team, gelooft niet dat de alliantie permanent beschadigd is.

Daniel_Ricciardo_keep_smiling
"Ik denk dat ze weer kunnen samenwerken", zei Ricciardo. “Het is niet aan mij om te beslissen hoe dat gaat, maar ik denk dat ze dat wel kunnen. Er zijn emoties en er zijn zaken en tijd, maar tijd geneest veel dingen. Of de dingen een paar jaar geleden niet met elkaar in overeenstemming waren, of wat het ook was, ik denk niet dat dat noodzakelijkerwijs voor altijd zal blijven. Dus als dat is wat er in de toekomst gebeurt, denk ik dat ze weer aan het werk kunnen. Ik heb nooit iets meegemaakt dat niet te herstellen was, dus ik maak me geen zorgen. Als dat is wat ze doen, denk ik dat ze er gewoon mee door zullen gaan."

Door het vertrek van Honda blijven slechts drie fabrikanten op de grid staan, en Ricciardo hoopt dat zijn voormalige team, waarmee hij zeven Grands Prix won, een geschikte oplossing vindt. "Ik heb nooit gewild dat ze (Red Bull-Honda, red.) zouden worstelen of lijden", bevestigde Ricciardo. “Nu moeten ze beslissen wat er daarna gebeurt. Maar ik bekijk het niet echt in een persoonlijk licht in de trant van winnen of verliezen, het is gewoon de aard van de sport. Er is altijd een kans dat deze dingen gebeuren, de sport verandert altijd zo veel en zo snel. Ik hoop echt dat ze een goede oplossing vinden!"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS