Formule 1

Daniel Ricciardo: "Max begreep zijn verantwoordelijkheid bij Red Bull niet"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 september 2020 17:04 • Print artikel

Daniel Ricciardo zegt dat zijn voormalige rivaal bij Red Bull Max Verstappen de verantwoordelijkheid van het rijden voor het team in eerste instantie niet begreep. Verstappen werd in 2016 teamgenoot van Ricciardo in het Oostenrijkse team ter vervanging van Daniil Kvyat, en won bij zijn debuut bij het team in 2016 direct de Grand Prix van Spanje.

Daniel Ricciardo Red Bull Racing F1


Er waren nooit twijfels over Verstappens vaardigheden, maar in zijn eerste dagen bij Red Bull leidde die onervarenheid tot een aantal nogal spraakmakende incidenten die hem weinig lof opleverden bij zijn collega's.

Ricciardo zelf liet zijn geduld testen door de Nederlander: ze crashten samen tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan in 2018, waardoor beide coureurs werden geėlimineerd.

Verstappen heeft een rol gespeeld in Ricciardo's besluit om aan het einde van dat seizoen te stoppen met Red Bull en de overstap naar Renault te maken in 2019. De Australiėr geeft toe dat Verstappen destijds 'onvolwassen' was, en hoewel zijn aanpak zijn voordelen had, ontbrak het hem ook aan verantwoordelijkheidsgevoel, zegt hij. "Max' gedrag had veel te maken met zijn leeftijd op het moment. Het had zijn nadelen met een beetje onvolwassenheid, maar het had ook zijn goede kant met het feit dat hij gewoon nergens iets om gaf", zei Ricciardo in de Howie Games podcast.

"Hij gaf niet om vervelende mensen of de risico's, het was 'Ik ga naar buiten en rijd dit ding zo hard als ik kan'. Ik denk dat hij waarschijnlijk de verantwoordelijkheid niet begreep, hij racete met veel vrijheid en dat pakte een aantal keer goed uit voor hem."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS