Formule 1

Daniel Ricciardo: "Het gaat niet zo slecht als het lijkt"

Uitgegeven door Bart • 8 augustus 2022 17:13 • Print artikel

Uiteraard is Daniel Ricciardo de eerste om toe te geven dat hij geen geweldig seizoen draait, maar de McLaren-coureur wil de negativiteit niet overdrijven. In zijn ogen gaat het niet alleen maar slecht. De AustraliŽr legt het wel fors af tegen teamgenoot Lando Norris, 11-2 in de kwalificatie en een verschil van 57 punten in de WK-stand. En dan is er nog de soap rondom Oscar Piastri die wellicht zijn stoeltje gaat overnemen.

Daniel Ricciardo


Voor de verhalen rondom Piastri naar buiten kwamen, sprak Ricciardo met Speedcafe over zijn seizoen tot nu toe. "Iedereen heeft zijn slechte momenten, maar de resultaten op papier liegen niet. Ik heb flink wat pech gehad dit seizoen. Iedere coureur heeft tijdens het seizoen zijn mindere momenten. Op papier lijkt het misschien een slecht seizoen, maar dat is niet altijd het volledige verhaal."

Ricciardo miste een deel van de voorbereiding op het seizoen door een positieve coronatest. Daarna volgde in Saoedi-ArabiŽ een probleem met de koppeling, in eigen land ging het goed met een zesde plaats, maar dat werd gevolgd door een vroege crash in Imola. In Monaco crashte Ricciardo in de training nadat het team voor de verkeerde setup had gekozen. Dat leidde in Barcelona tot een uitsprak van directeur Zak Brown dat Ricciardo niet aan de verwachtingen voldeed.

"Natuurlijk wil ik zelf ook een beter seizoen draaien. Soms denk ik dat het goed was, zoals in Paul Ricard, en dan was ik slechts negende. Ik was misschien niet zo enthousiast over de race, maar toen ik de race terugkeek, was het beter dan het leek. We hebben nog altijd niets om te vieren, maar daar werken we hard aan. Het gaat niet zo slecht als het wellicht lijkt."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS