Formule 1

Daniel Ricciardo: "Als Lewis gewond was geweest, had Max hem zeker geholpen"

Uitgegeven door Bart • 19 september 2021 10:05 • Print artikel

Na afloop van hun onderlinge crash in Monza klaagde Lewis Hamilton dat Max Verstappen niet was komen kijken hoe het met hem ging. De Red Bull-coureur zag zijn rivaal gas geven om onder de RB16B uit te komen en mogelijk de race nog te kunnen hervatten. Dat was de reden dat Verstappen het niet nodig vond om te gaan kijken. Oud-teamgenoot Daniel Ricciardo weet zeker dat Verstappen zou helpen als Lewis echt gewond zou zijn.

Crash Verstappen Hamilton


"Ik ken Max, we zijn een paar jaar teamgenoten geweest", zo begint Ricciardo zijn terugblik in de podcast Pardon My Take. "Max is competitief ingesteld en erg gefocust op de baan. Misschien zit er nog wat wrok na Silverstone, misschien dat hij hem daarom gewoon liet staan."

"Max stapte uit, keek naar de auto's en zag dat Lewis nog gas aan het geven was. Ik wil er niet te veel over zeggen, maar ik kan me voorstellen dat Max dat zag en dacht 'Lewis is oké', maar ik weet het niet zeker natuurlijk."

De racewinnaar van Monza twijfelt niet aan de integriteit van Verstappen. "Als we een ongeluk hebben en we weten dat de ander gewond is geraakt, gaan we 100 procent allemaal helpen. Max ook. Ik denk niet dat het een stomme actie van Max was. Hij zag een mogelijkheid en ging ervoor, maar het was niet zijn beste inhaalactie."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS