Formule 1

Daniel Ricciardo reageert op gesloten deur bij Red Bull nadat Sergio Pérez tekent

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 juni 2024 17:01

Daniel Ricciardo weigert zijn droom om zijn F1-carrière bij Red Bull af te sluiten op te geven, ondanks dat Sergio Pérez een nieuw contract heeft getekend tot het einde van 2026.

Daniel Ricciardo RB F1


"Het betekent niet zoiets als 'dat is het' voor wat betreft mijn vooruitzichten. Ik zie het niet als: 'Oh, misschien krijg ik geen kans meer.' Ik heb één geweldig resultaat behaald in Miami, maar de rest van mijn seizoen is niet echt geweest wat ik van mezelf verwacht. Ik wil dat mijn seizoen beter verloopt dan het nu gaat. Ik ben ook realistisch."

Op de vraag of zijn focus nu ligt op het behouden van zijn RB-stoeltje voor 2025, zei hij: "Zeker weten. "Dat was al waar mijn hoofd naar stond, want ik wist dat het resultaat in Miami goed was, maar ik heb niet echt genoeg gedaan om mensen van mijn kunnen te overtuigen. Ik probeer dat meer te doen en dat is het. De mindset is niet veranderd.”

"We zijn nog niet halverwege het seizoen, maar we zitten er nu redelijk in en ik heb één resultaat gehad waar ik echt heel blij mee was en andere waar ik misschien minder blij mee was. Ik houd mezelf verantwoordelijk voor het feit dat ik niets spectaculairs heb gedaan. En als je probeert te vechten voor een toppositie, dan moet je geweldige dingen doen."

"Dat is waarom ik zeg dat ik niet denk dat het betekent dat het nooit zal gebeuren - Red Bull is nog steeds een plek waar ik graag mijn carrière zou beëindigen - maar op de korte termijn gaat dat niet gebeuren. Ik moet wat meer punten pakken en dat doe ik hier graag. Het team doet goed werk om me daarbij te helpen. Het is dus gewoon aan mij."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS