Formule 1

Daniel Ricciardo onthult vermoedelijke oorzaak jumpstart Canadese GP na kritiek op 'grap' straf

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 juni 2024 06:04

Daniel Ricciardo heeft onthuld dat een probleem met de koppeling mogelijk de oorzaak was van zijn jumpstart tijdens de Grand Prix van Canada. De straf van vijf seconden voor de RB-coureur werd door fans op sociale media omschreven als een 'grap'.

Daniel Ricciardo RB F1


Ricciardo produceerde een prima kwalificatie en stond vijfde op de grid op het Circuit Gilles Villeneuve, maar kreeg al vroeg in de race een klap te verwerken toen bleek dat hij bij een valse start had gemaakt. Hoewel zijn auto niet leek te bewegen voordat de lichten uitgingen, kreeg de AustraliŽr al snel een straf van vijf seconden.

Ricciardo gaf toe dat hij 'in de war' was toen hij op de hoogte werd gebracht van de straf, maar gaf toe dat hij de auto naar voren voelde 'kruipen' op de grid voordat de lichten uitgingen en wees het toe aan een mogelijk koppelingsprobleem.

"Ik had het gevoel dat de race ons ontglipte. Ik herinner me dat Lewis Hamilton me in bocht 2 letterlijk voorbij raasde. En toen kreeg ik te horen dat we een penalty hadden. Ik was behoorlijk in de war, want ik wist dat ik een valse start had gemaakt, maar ik herinner me dat de auto misschien naar voren kroop toen ik naar de lichten keek. Waarschijnlijk hadden we dus een koppelingsprobleem."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS