Formule 1

Daniel Ricciardo in 2025 niet bij Red Bull, misschien zelfs niet Racing Bulls - Christian Horner: "Liam Lawson en Isack Hadjar onder contract"

Uitgegeven door Frank Korsel • 15 juni 2024 17:02

Nadat het team van Red Bull aankondigde dat Sergio Perez in ieder geval ook in 2025 rijdt voor het team van Red Bull, zakte de hoop in de schoenen van Daniel Ricciardo. De Australiër had gehoopt op een terugkeer bij de Oostenrijkse formatie, maar dat zit er voorlopig nog niet in. Red Bull-teambaas Christian Horner geeft aan dat Ricciardo niet goed genoeg heeft gepresteerd om deze kans opnieuw te verdienen. Daarnaast deelt Horner dat een Racing Bulls-zitje voor Ricciardo niet eens gegarandeerd is voor 2025.

Danie Riciardo Christian Horner

Ricciardo scoorde dit seizoen pas in twee races punten sprokkelde ook significant minder punten bij elkaar dan teamgenoot Yuki Tsunoda. De Japanner scoorde tot op heden negentien punten, terwijl het puntentotaal bij Ricciardo blijft steken op tien punten.

In gesprek met het Britse Sky Sports legt Horner uit waarom Red Bull de man uit Perth geen promotie kreeg: "Daniel heeft veel ups en downs gehad dit jaar. Hij weet dat hij moet presteren en hij weet ook dat hij niet genoeg heeft gedaan om te kunnen promoveren naar Red Bull", begint Horner zijn relaas over de vroegere topman binnen het team van Red Bull.

"Er is nog genoeg tijd, maar Daniel zal hard moeten werken als hij zijn stoeltje überhaupt wil behouden. We hebben Isack Hadjar onder contract staan die hoge ogen gooit in de Formule 2. En we hebben natuurlijk ook Liam Lawson, die echt een waardevolle coureur is voor het team. Hij voor honderd procent betrokken bij elke sessie en we weten wat hij in huis heeft."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS