Formule 1

Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda blijven ook in 2024 het rijdersduo van AlphaTauri

Uitgegeven door Frank Korsel • 23 september 2023 03:01

SUZUKA - Het team van AlphaTauri maakt in Japan de 'nieuwe' driver line-up voor 2024 bekent. Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda blijven aan voor volgend seizoen. Liam Lawson, de huidige Japanse Super Formula-titelkandidaat en Scuderia AlphaTauri-coureur, zal zijn rol als reservecoureur voor beide Red Bull-teams ook in 2024 vervullen.

Scuderia AlphaTauri Yuki Tsunoda Daniel Ricciardo

“Ik ben zo blij om aan te kondigen dat ik voor het Formule 1-seizoen 2024 bij Scuderia AlphaTauri zal blijven”, aldus Yuki Tsunoda in een persbericht. “Ik kijk er naar uit om te blijven vechten en samenwerken met het team en Daniel. Uiteraard zal ik de rest van het seizoen en daarna zoveel mogelijk mijn best doen om vooruitgang te boeken als coureur. Ik ben Red Bull en Honda dankbaar dat ze mij blijven steunen en in mij geloven, en ik ben erg blij en dankbaar dat ik de samenwerking kan voortzetten."

Ook de nog altijd gehavende Daniel Ricciardo bevestigde zijn blijdschap voor de contractverlenging: “Ik ben blij om volgend jaar weer met Yuki te rijden en de reis voort te zetten met Scuderia AlphaTauri. Gezien de vooruitgang die we al hebben geboekt en de plannen voor de toekomst, is het een spannende tijd voor het team. We zijn aan het bouwen en het is een geweldig gevoel. Er is nog veel werk aan de winkel, maar we gaan de goede kant op en er is veel om naar uit te kijken. Laat 2024 maar komen!”

“Volgend jaar blijven de technische reglementen grotendeels ongewijzigd”, aldus Franz Tost, teambaas van Scuderia AlphaTauri , “en het was daarom logisch om ook voor continuďteit in onze coureursopstelling te gaan. Ik ben erg blij met de ontwikkeling die Yuki de afgelopen twee en een half jaar met ons team heeft laten zien en met Daniel's geweldige racewinnende ervaring zullen we in 2024 een van de meest competitieve coureurscombinaties op de grid hebben. Peter (Bayer) en Laurent (Mekies) zullen een mooi duo hebben om het nieuwe seizoen in goede banen te leiden. Wat Liam betreft, die tot nu toe indruk heeft gemaakt op iedereen in zijn races: hij zal het team zeker helpen in zijn ontwikkelingsrol als derde coureur, en ik ben er zeker van dat hij binnenkort een toekomst in de Formule 1 zal hebben.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS