Formule 1

Danica Patrick heeft te doen met Charles Leclerc: "Het moeten opnemen tegen Max Verstappen..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 juni 2022 12:07 • Print artikel

Charles Leclerc en Carlos Sainz zien het kampioenschap de laatste races als zand door hun handen glippen. De beide Ferrari-coureurs worden geplaagd door het pechduiveltje, die eerder dit jaar Red Bull in zijn greep leek te houden. Eén van de snelste Amerikaanse vrouwen in de autosport - Danica Patrick - heeft te doen met Leclerc, niet alleen vanwege de pech. Ook om het feit dat hij het op moet nemen tegen Max Verstappen.

Charles Leclerc

“Vooral wanneer je aan de leiding staat, dan is het de slechtste situatie die je waarschijnlijk kunt hebben”, zei Danica Patrick tegen Sky Sports. “Carlos ging er al vroeg uit in Bakoe, het was duidelijk dat hij wat problemen had. Aan het begin van het seizoen had Red Bull een paar missers, maar nu heeft Ferrari dat overgenomen. Ik weet zeker dat Charles zich op dit moment behoorlijk verslagen voelt, als je een aantal races aan de leiding gaat en dan steeds moet opgeven met technische problemen.”

“Er is voor dit soort fouten in de Formule 1 geen ruimte meer, hooguit misschien één DNF in een héél seizoen. Er zijn gewoon niet genoeg races. Tijdens een interview met Charles krijg je beslist iets mee van dat machteloze gevoel van hem. Hij is erg verslagen en ik zou het waarschijnlijk ook zijn, omdat je het kampioenschap voelt wegslippen. Vooral wanneer je het opneemt tegen iemand als Max Verstappen, die zo agressief en sterk is. En hij is ook nog snel, ondanks de problemen aan het begin van het seizoen. Het gaat lastig zijn voor Charles om hier overheen te klimmen. En ook Checo zit er bovenop in het kampioenschap, dus het is niet alleen hem en Max. Het is ook Checo!”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS