Karting • Chrono

Dani Prins rijdt dit seizoen zowel IAME X30 als Rotax Max: eerste hoofdprijs in de pocket

Uitgegeven door Bart • 17 juni 2021 07:31

Eindhoven – Dani Prins rijdt dit jaar voor het eerst mee in de Rotax Max Seniors en ook met deze voor hem nieuwe motor is hij snel. De 15-jarige karter uit Noordbroek pakte vroeg in het seizoen een titel mee in de BeNeFit League, een combinatieklassement van een wedstrijd in het BMC-kampioenschap in Mariembourg en de eerste NK-wedstrijd van Chrono Karting. Na zijn ijzersterke overwinning in België was een vijfde plaats op de Landsard in Eindhoven voldoende voor de titel van de BeNeFit League.

Dani Prins

Door corona was er de afgelopen maanden veel onduidelijkheid over wedstrijden die wel of niet door zouden gaan. Daarom besloot de karter van Daems Racing naast de IAME X30 Senior ook in de Rotax Max Senior-klasse uit te komen. Op die manier kon hij zo veel mogelijk in actie komen. En naar nu blijkt dus niet zonder succes. Of hij het hele NK-seizoen van Chrono gaat rijden, wist Prins na afloop van de race in Eindhoven nog niet.

Dani Prins had nog geen ervaring op de kartbaan in Eindhoven, maar wist zich naarmate het weekend vorderde steeds verder naar voren te knokken. “Ik wist niet dat ik kampioen was geworden, maar het is mooi meegenomen. Eigenlijk noem ik een kampioenschap over twee wedstrijden niet echt een kampioenschap. Dat gaat eerder over een heel seizoen, maar ik kan mooi weer een beker aan mijn prijzenkast toevoegen. Ik ben er wel blij mee, want ik had het voorafgaand aan het weekend niet verwacht. Ik wist dat de top 3 moeilijk zou worden, omdat het mijn eerste keer op deze baan was.”

In de heats noteerde Prins P11 en P4, al had dat in de eerste race wel met een straf vanwege een klikbumper te maken. De finale werd vervolgens een heuse achtbaan. “Ik kon al snel van P9 naar P3 opklimmen, maar toen kreeg ik een tik van achteren. Ik ging over het vuile gedeelte en viel weer terug naar P8. Daarna is het me toch nog gelukt om vijfde te worden en dat was genoeg om BeNeFit kampioen te worden.”

Dani Prins Daems Racing

Dat Dani de overstap van de IAME naar de Rotax Max zo snel van voren zit toont zijn talent en de capaciteit om zich snel aan te passen. Met de overwinning in Mariembourg en de eerste titel in de pocket is hij het seizoen in ieder geval voortvarend begonnen. De komende races in de Rotax en de IAME komen er kartbanen aan waar Prins veel vaker gereden heeft. “Het gaat dit seizoen wel lekker. In Spa wil ik dit goedmaken en hoger eindigen dan P5. Ik wil graag zo veel mogelijk rijden en met deze kampioenschappen kan dat. De volgende race is in Spa en daar ben ik altijd wel snel geweest. Daar kun je beter inhalen dan hier in Eindhoven.”

Dani Prins wil via deze weg graag zijn team Daems Racing, zijn sponsoren en zijn vader en moeder bedanken en daarnaast zijn opa voor de support.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS