Karting • KNAF

Dani Prins raast richting fraaie podiumplaats in NK: "Hoop me te plaatsen voor de WK X30 in Le Mans"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 juli 2018 00:15 • Print artikel

VENRAY - Na zijn tweede plek tijdens de tweede ronde van het GK4-kampioenschap in Emmen deed karter Dani Prins afgelopen weekeinde ook goede zaken in het Nederlands kampioenschap IAME X30. De twaalfjarige rijder uit Noordbroek snelde op het circuit van Venray knap naar de tweede plaats in het dagklassement in de X30 Junioren-klasse.

Dani Prins Nederlands kampioenschap IAME X30


“Ik ben hier heel blij mee”, zei Dani, “want de tweede plaats is natuurlijk heel goed voor het klassement. Ik hoop me te plaatsen voor het wereldkampioenschap voor X30-rijders in Le Mans en ik moet op het podium eindigen in het NK om een ticket te krijgen.” Bovendien heeft de rijder van het Zanardi Racing Team Holland vorig jaar op het Franse circuit al ervaren hoe het op het WK eraan toegaat. Dat wil hij per se nog een keer meemaken. “Vorig jaar was ik vierde van de wereld, deze keer wil ik een podiumplaats.”

Afgaande op zijn volwassen rijden in de finale in Venray zit het met Dani’s rijderscapaciteiten dusdanig goed dat hij in Le Mans serieuze tegenstand zou moeten kunnen bieden.

De finalerace RaceWay Venray werd na een handvol ronden stilgelegd na een crash waar de ambulance aan te pas moest komen. Daarna werd besloten de rest van de race uit te rijden.

Bij de herstart was de van de derde plaats vertrokken Dani weg als een duveltje uit een doosje en toen de nummer twee ook nog eens uitviel, nam de snelle Groninger die plek maar wat graag over. Daarna bleek de nummer één net te ver weg en moest Dani er bovendien voor zorgen de nummer drie van het lijf te houden door verdedigend te rijden. “Dat was niet makkelijk. Job Bult zat op mijn bumper, maar ik kon hem gelukkig voorblijven. Toen ik over de finish kwam, dacht ik: oh yes, nu ben ik tweede!”

Hoewel het NK voor het eerst een race had op de baan in Venray, kende Dani het circuit al wel. Twee weken eerder had hij er al gereden tijdens een clubwedstrijd van de baan. “Toen heb ik hier gewonnen. Dat was wel lekker. Ik heb de baan toen ook al goed leren kennen. Dat hielp nu wel mee, denk ik.”

Podium Dani Prins

Opvallend is dat Dani heel sterk rijdt sinds hij zijn comeback heeft gemaakt na zijn arm- en polsbreuk in maart. Waar dat door komt, weet hij niet precies. “Ik denk doordat ik veel rijd”, zocht hij naar een verklaring.” Bovendien heeft hij in Zanardi Racing Holland een topteam tot zijn beschikking. “Er zitten heel aardige mensen in het team die me heel goed helpen en veel know-how hebben. Ik kan er nog veel leren. En het chassis van Zanardi bevalt heel goed. Dat is heel anders dan een Tony Kart, waarmee ik vroeger reed. Hij stuurt gevoeliger en remt veel harder.”

Het zorgde ervoor dat hij geen problemen had met de technische baan die Raceway Venray is. Dani had er van genoten. “Ik vind het een leuke baan en dan vooral de chicane. Die ga je heel hard in. En de start is heel moeilijk met die bochten achter elkaar. Wat dat betreft had ik er voordeel van dat ik hier al had gereden!”

Dani Prins wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Bouwchemie Noord, Meerwaarde Totaal en Zanardi Racing Holland. Ook bedankt Dani zijn ouders en al zijn supporters voor de steun en het vertrouwen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS