Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Dani Pedrosa eindigt negentiende in allereerste autorace

Uitgegeven door Frank Korsel • 3 april 2022 09:14 • Print artikel

Dani Pedrosa is een legende op twee wielen, de Spanjaard won twee titels in de 250cc-klasse en won ook een titel in de 125cc-klasse. Daarnaast won Pedrosa in de MotoGP-klasse maar liefst 31 races en stond hij 112 keer op het podium. Dit weekend maakte Pedrosa zijn racedebuut in op vier wielen. Hij komt uit in de Lamborghini Super Trofeo. Hij sloot gisteren zijn eerste dag als autocoureurs af als negentiende.

Dani Pedrosa

De Spanjaard werd niet geholpen door een late safety car die aardig wat roet door het eten gooide. Nadat de safety car weer de pits in dook, verloor de voormalig Repsol Honda-rijder een aantal posities. Samen met Antonin Borga komt Pedrosa uit voor het team van Rexal FFF Racing. Hij maakt dit weekend zijn debuut op het circuit van Imola. “Ik moet de auto bestuderen en begrijpen, vertrouwen krijgen en ritme vinden voordat ik hard kan pushen", zo legde de inmiddels test- en reservecoureur van het MotoGP-team van KTM uit.

De races in de Super Trofeo worden gereden in een 50 minuten format. De coureurs wisselen halverwege de race van stoeltje. De twee race start om 11.50 uur Nederlandse tijd. De race is te volgen via de volgende link.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS