Formule 1

Damon Hill verrast door de Hamilton-radioberichten: "Nooit een kans op die o-zo belangrijke inhaalmanoeuvre"

Uitgegeven door Peter Vader • 27 oktober 2021 05:13 • Print artikel

De opmerkingen van Lewis Hamilton via de teamradio tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten zijn in twijfel getrokken door Damon Hill. Een gespannen strijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen ontvouwde zich tijdens de race op het Circuit of the Americas, met Hamilton aanvankelijk aan de leiding voordat Verstappen uiteindelijk op voorsprong kwam bij de pitstops. Hamilton werd soms gehoord met de vraag of hij zijn snelheid kon behouden, en Hill vraagt ​​zich af of dit een weerspiegeling is van enig gemanipuleer tijdens het titelgevecht.

Max_Verstappen_Lewis_Hamilton_strijd_USA

Verrassende uitspraken
"Het was een geweldige race, omdat het de hele tijd zo fijn uitgebalanceerd was", vertelde Hill in een bericht van Racingnews365. "En er is een beetje spelvaardigheid bij sommige van die gesprekken over de boardradio. Ik was verrast dat Lewis op de radio zei: 'Ik kan het tempo niet bijhouden', zoals hij soms doet. Je denkt: 'Waarom geef je het spel weg?' Toen zei Max: 'Ik zie hem rondglippen', en maakte toen een pitstop en was daarmee Mercedes compleet te slim af. Verstappen kreeg de positie terug die hij had met zijn poleposition en die hij in feite verloor met het ingaan van de eerste bocht na de start. Vervolgens reed hij een zeer, zeer strakke race. Het was van begin tot eind spannend."

Een regelrechte nagelbijter
Damon Hill was onder de indruk van hoe Hamilton en Verstappen het in de openingsronde tegen elkaar opnamen, maar denkt dat het de spanning tijdens de race was die het extra spannend maakte. "De eerste ronde van die race was precies datgene dat we zagen met alle eerste topronden die we ooit hebben gezien", zei de wereldkampioen van 1996. "Maar de nagelbijter was of Lewis al dan niet binnen één seconde zou komen en zijn DRS open zou zetten. Hij leek dichtbij genoeg te komen, en toen kon hij het toch niet. Hij kon duidelijk niet dichtbij genoeg komen omdat hij dat gewoon niet haalde en daardoor ook zijn DRS niet opende.”

Spanning gegarandeerd!
"Dus hij kreeg nooit een kans op die o-zo belangrijke inhaalmanoeuvre en had hij geen ronden meer over om een aanval te wagen omdat zijn banden op waren. Maar de spanning was denk ik geweldig, de hele race. Het andere was dat de fans in de menigte er iets mee leken te hebben en er helemaal in zaten. Iedereen leek te weten hoe belangrijk de strategie was en wat de jongens ècht aan het doen waren in de auto's. Dus de spanning zat er helemaal doorheen."

Verstappen leidt nu voor Hamilton in het rijdersklassement met een voorsprong van twaalf punten, terwijl Mercedes Red Bull voor blijft in het constructeurskampioenschap met een voorsprong van 23 punten. Spanning voor de volgende races is gegarandeerd!

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS