Formule 1

Damon Hill op Sky Sports over F1-titel Verstappen: "Was het voor het Nederlandse kamp wèl een bevredigende manier?"

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 januari 2022 19:27 • Print artikel

Max Verstappen won in Abu Dhabi de wereldtitel in de Formule 1. In ons kikkerlandje zijn we vooral trots dat we de eerste Nederlandse wereldkampioen allertijden hebben. Wij zijn van oordeel dat de Red Bull-coureur over het gehele jaar gezien de beste was en daarmee terecht de titel binnenhaalde. In Engeland denken ze daar anders over en Damon Hill weet dat gevoel erg goed uit te drukken.

Max Verstappen Red Bull Racing


"Ik denk dat de Lewis Hamilton-fans zich uiteindelijk erg bedroefd voelen omdat de beslissing Lewis benadeelt heeft en ze voelen zich van de titel beroofd. Bij Lewis Hamilton voelt dat misschien ook zo, we weten het niet want Hamilton laat niets van zich horen, en bij Mercedes voelt het in ieder geval ook zo. Iedereen voelt zich beroofd vanwege de wijze waarop de beslissing is genomen", reageerde Damon Hill bij Sky Sports. “Dus er is duidelijk een enorm misselijkmakend gevoel. Maar was het voor het Nederlandse kamp wèl een bevredigende manier om een kampioenschap te beslissen? Je zou kunnen zeggen dat het nooit bevredigend zou kunnen zijn.”

Volgens de voormalig wereldkampioen Formule 1 zijn de regels niet juist toegepast en is daarmee het kampioenschap op een oneerlijke manier beslist. "Ik denk dat het misschien zelfs oneerlijk was, want als je het bekijkt vanuit het oogpunt van hoe de beslissing genomen werd, dan konden sommige auto's zichzelf ontdoen van een ronde en anderen niet”, legde Hill uit. “Dat is op zich onrechtvaardig. Het resulteerde erin dat de focus op de twee hoofdrolspelers gelegd werd en ik denk niet dat je een motorrace of een kampioenschap zo kunt rijden noch beslissen. Je moet de regels gelijkwaardig toepassen op alle deelnemers."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS