Formule 1

Damon Hill blijft bij zijn oordeel en vreest voor opzet van Verstappen: "Als Max de koppeling los had gelaten..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 september 2021 13:36 • Print artikel

Damon Hill zei na afloop van de Grand Prix van Italië dat Max Verstappen opzettelijk zijn auto liet staan, omdat hij wist dat het tot een aanvaring zou komen en beide auto’s zouden crashen. Nu het stof is neergedaald heeft de voormalig wereldkampioen Formule 1 nog steeds eenzelfde mening.


“Ik denk dat het gewoon in onze sport zonde is dat het uiteindelijk eindigt in crashes als deze. Ik denk niet dat dit een demonstratie van vaardigheden is, maar eigenlijk een tekort aan zelfbeheersing toont”, aldus Hill tegenover het Amerikaanse Motorsport. “Het was te voorkomen. De vraag is of het een inschattingsfout was of een opzettelijke onbereidheid om je er bij neer te leggen. Ze speelden het beiden hard, maar ik denk dat je tenminste een wiel voor moet liggen om iemand te passeren. Max zat niet in deze positie.”

“Hij had de optie om de run-off eerder op te gaan, het voorkomen van het contact en ergens anders naar toe te gaan. Maar hij deed dat niet. Misschien wist hij daar zou zitten als Lewis naar binnen zou komen. De consequenties zijn behoorlijk serieus en gelukkig is Lewis ongedeerd. Ik heb een foto gezien waar hij in elkaar gedrukt wordt door de band. Als Max de koppeling losgelaten had, had het in iets ergs kunnen eindigen. Maar dat is iets waar Max geen controle over had.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS