Formule 1

Damon Hill snapte gefrustreerde Lewis Hamilton: “Je moet je door die situatie heen slepen”

Uitgegeven door Frank Korsel • 13 juni 2024 12:01

Lewis Hamilton kon afgelopen weekend in Canada opnieuw niet alles uit de Mercedes W15 halen. De Mercedes-coureur zag teamgenoot George Russell de pole position bemachtigen, terwijl Hamilton genoegen moest nemen met de zevende startpositie. Alhoewel de race eindigde als vierde, was Hamilton buitengewoon ontevreden over het verloop van het weekend. Oud-wereldkampioen Damon Hill snapt de frustratie bij Hamilton en denkt dat hij met zijn hoofd al zit bij zijn toekomstige team Ferrari.

Lewis Hamilton Damon Hill

Hamilton werd tijdens het raceweekend in Canada duidelijk in de schaduw gesteld door George Russell. De jonge Brit reed vrijwel foutloos en eindigde op een indrukwekkende derde plaats, nadat hij op zaterdag de pole position bemachtigde. Hamilton, de zevenvoudig wereldkampioen, kwam niet verder dan de vierde plek. Ondanks deze respectabele prestatie, beschreef Hamilton de race als een van zijn slechtste ooit.

"Eén van zijn slechtste races is waarschijnlijk alsnog beter dan een race van iemand anders, dus hij kan dat altijd zeggen”, begint Damon Hill, de wereldkampioen van 1996, in de podcast van Sky Sports F1. “Het steeds moeilijker, want hij maakt geen deel uit van het project voor volgend jaar”, gaat Hill verder over het volgende avontuur van Hamilton. "Het is goed dat hij het team bedankte, hij dankte ze voor de ontwikkelingen. Maar hij zal daar niet de vruchten van gaan plukken voor volgend jaar."

Hill trekt de parallel tussen het 2024 van Hamilton en zijn laatste jaar in de Formule 1: "Het is lastig. Het enige waar ik dit misschien mee kan vergelijken, is met toen ik besloot mijn helm aan de wilgen te hangen. Ik maakte die beslissing halverwege het seizoen in 1999. Ik had toen nog het restant van het seizoen te gaan voordat ik kon stoppen. Het voelde alsof ik door stroop moest zwemmen. Het was heel moeilijk je door die situatie te slepen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS