Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Dalla Lana, Farfus en Gomes met Aston Martin Vantage terug in FIA WEC + FOTO'S livery

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 april 2021 11:30 • Print artikel

GTE-Am kampioen Paul Dalla Lana keert ook in 2021 terug in het FIA World Endurance Championship. Daarbij zet de Canadees wederom zijn eigen team NorthWest AMR in. Het team zet wederom de Aston Martin Vantage GTE in. De coureur gaat dit jaar rijden met de twee Brazilianen Augusto Farfus en Marcos Gomes. De laatste debuteert in het kampioenschap.

Aston Martin Vantage NorthWest AMR

“Ik heb mooie succes gehad in de afgelopen negen jaar met Aston Martin Racing en het winnen van de titel in 2017 in Bahrein was zonder twijfel een hoogtepunt”, reageert Dalla Lana. “Hoewel, ik nog steeds unfinished business in Le Mans en ik geloof dat we nu het beste pakket voor de auto, team en coureurs hebben om 2017 te evenaren en om onze eerste Le Mans-titel te verzekeren.”

Aston Martin Vantage NorthWest AMR

Farfus is natuurlijk geen onervaren coureur, waarmee het team voor de dag komt. Zo reed de Braziliaanse coureur in het WTCC, DTM, sportscars en reed inmiddels al vijf keer Le Mans.

Aston Martin Vantage NorthWest AMR

“Het FIA World Endurance Championship is het hoogst haalbare in het sportscarracen en een vol seizoen is het doel voor elke coureur”, aldus de Braziliaan. “Ik genoot vorig jaar echt van het rijden in Spa en Le Mans met Paul. Paul is een fantastische teamgenoot met een absolute passie voor racen en zijn wens om te winnen. Terwijl Marcus heeft bewezen hoe snel hij is. De GTE-Am klasse gaat dit jaar de meest competitieve zijn in het kampioenschap en we gaan een gevecht hebben voor ieder punt.”

Aston Martin Vantage NorthWest AMR

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS