Dakar

Dakar 2022: Rainbow Truckteam botst en bonkt over paden en stenen

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 13 januari 2022 08:30 • Print artikel

De tiende etappe van de Dakar Rally 2022 had de ingewanden van Gerrit Zuurmond, Tjeerd van Ballegooij en Klaas Kwakkel een beetje door elkaar gehusseld. Het Rainbow Truckteam kwam goed door de 375 kilometer van de proef, maar het was wel, zoals navigator Van Ballegooij zei, botsen en bonken over de paden en stenen.

Dakar 2022


Veel duinen zaten er niet in de etappe van Wadi Ad-Dawasir naar Bisha, maar op het eerste duintje zagen de mannen de truck van Gert Huzink al met stukken staan. Iets verderop stond de truck van Ales Loprais en lagen nog twee ssv’s op de kant. “Dan ben je net 5 kilometer onderweg”, zei Van Ballegooij na aankomst in het bivak. “Dat zette ons wel even extra op scherp: goed opletten, met verstand rijden, de boel heel houden en naar de finish brengen.” Even verderop zette het team nog een andere gekapseisde ssv weer op de wielen.

Op de paden en stenen was het vooral zaak om te blijven rollen en de banden heel te houden. De navigatie viel mee in deze etappe. “Maar door de gaten en stenen krijg je flink wat klappen te verduren die het lezen van het roadbook best lastig maken”, merkte Van Ballegooij.

De Rainbow-mannen hebben donderdag nog een stevige kluif aan de elfde etappe, waarin ongeveer 100 kilometer aan level 3-duinen ligt te wachten. “Koppie erbij en blijven opletten. De duinen zijn nu opgedroogd en zacht geworden. Daar moeten we nog wel goed doorheen zien te komen. De finish is pas zaterdag.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS