Dakar

Dakar 2022: Pascal de Baar kwam er al snel van terug om langzaam aan te doen: "Rustig een duin nemen gaat niet"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 14 januari 2022 07:30

De etappe was weer een rondje, dit keer om Bisha, over 346 kilometer met duinen en zacht zand. Voor de elfde etappe in de Dakar Rally werd Pascal de Baar en zijn crew bestaande uit Jan van der Vaet en Stefan Slootjes op het hart gedrukt het rustig aan te doen en niet te pushen deze etappe.

Dakar 2022


Maar daar kwam Pascal al snel van terug: “Dat is mooi gezegd, maar rustig een duin nemen gaat gewoon niet. Die moet je vol “op de bek pakken”, aldus de Baar. “De eerste duinen hebben we voorzichtig genomen met het risico op vastrijden, maar toen we bijna omvielen vond ik het tijd voor een andere koers. Je moet de massa verrassen zeg maar, dus na de eerste serie duinen zijn we er maar eens goed voor gaan zitten en zijn we gewoon vol door gegaan. We gingen dan ook weer als vanouds met als gevolg dat we de top 10 weer naderden.”

Pascal vervolgt: “Het was dan ook een erg mooie dag, misschien wel een van de mooiste tot nu toe, maar wel met gevaarlijke stukken met veel scherpe stenen. Ook daar was het alles of niets met als resultaat dat we Mitchel van den Brink, die een minuut voor ons gestart was, konden inhalen. Dat gaf weer een positieve boost aan de gang die we hadden ingezet. Echter kwam hij ons later weer voorbij, maar het was een mooie faire strijd die we hadden met elkaar. Als we terugkijken op de dag zijn we tevreden met het resultaat en hebben we de 11e tijd. Helemaal als er binnen 4 minuten ook 4 teams strijden voor een top 10 finish voor de dag. We staan nu op de 13de plaats in het algemeen klassement en dat is gewoon mooi. Vrijdag hebben we nog een korte proef van 165 kilometer voor de boeg en dan kunnen we richting Jeddah.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS