Dakar

Dakar 2022: Hans Weijs en Michiel Becx maken zich op voor de laatste loodjes

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 14 januari 2022 05:30 • Print artikel

Het was de dag ervoor al aangekondigd dat de voorlaatste etappe in de Dakar 2022 een hele zware dag zou worden. Dit bleek een uiterst correcte voorspelling en gelukkig kwamen beide Arcane auto’s ongeschonden uit de strijd. De mannen werden van de jongens gescheiden, maar Hans Weijs en Michiel Becx en hun co-piloten en de auto’s bewezen zich wederom.

Dakar 2022


Het was 350 kilometer buffelen waarvan circa 100 kilometer door de duinen. Deze waren loodzwaar en mega hoog. Hans Weijs moest alles uit de kast trekken om zijn gele Arcane door wadi’s te loodsen. Deze keer kwamen ze veel feshfesh tegen. Dit uiterst fijne, poederachtige zand lijkt in eerste instantie op een vaste massa, maar als je er eenmaal overheen rijdt, blijkt het een soort drijfzand te zijn. Geen wonder dus dat het duo erin vast kwamen te zitten. Dat voorval, samen met twee lekke banden, zorgde ervoor dat ze toch wel wat tijd verloren. Aan de navigatie van Tim Rietveld was echt niets op aan te merken. "Hij miste geen enkel waypoint en navigeerde de hele dag super strak", zei Hans Weijs. "Verder was het een hele uitdaging, mede gezien het feit dat we min of meer alleen door de woestijn reden. Er reed niemand voor of achter ons. Daardoor konden we wel lekker doorrijden om vervolgens net voor het donker te finishen."

De zilvergrijze Arcane van Michiel Becx en Edwin Kuijpers had ook een lekkere dag. Michiel stuurde vakbekwaam over de hoogste duinen van de Dakar en Edwin had ook een topdag qua navigatie. "Wat een landschap is het toch om doorheen te racen! Echt heel mooi. En wat gedraagt de auto zich goed. Zoals een vis in het water, is de Arcane in de woestijn. Ze zijn voor elkaar gemaakt en dus liep alles gesmeerd", zei Michiel Becx.

De laatste 80 kilometer van de special moesten Michiel en Edwin in het donker rijden, maar daarin zijn ze inmiddels gepokt en gemazeld. Beide teams zijn dus gearriveerd in het bivak en zijn klaar voor de laatste dag.

De laatste etappe voert de Arcane Factory Racing coureurs vrijdag van Bisha naar Jeddah. In deze stad aan de Rode Zee wacht de deelnemers het eindpodium en als Michiel, Hans, Edwin en Tim zich daar melden, dan nemen wij ons petje voor ze af. Wat een prestatie zou het zijn als beide auto's onder de boog door rijden! Zeker gezien het feit dat de auto in slechts acht maanden tijd ontwikkeld is. Alle geluk toegewenst voor de laatste dag, want het wordt zeker geen “walk in the park”.RaceXpress Youtube


Ben je al lid van het RaceXpress Youtube-kanaal? Check ook eens ons RaceXpress Youtube-kanaal met leuke video's over auto's, Formule 1, Rally Dakar, autosport en karting. Abonneer je dan ook gelijk even op ons YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS