Dakar

Dakar 2022: André Thewessen worstelt en geeft alles: “Hier komen we voor”

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 11 januari 2022 02:12 • Print artikel

André Thewessen en Stijn Bastings kregen maandag in de 395 kilometer lange etappe van de Dakar 2022 naar Wadi Ad-Dawasir de hoogste duinen tot nu toe voorgeschoteld. Het was een bijzonder zware proef, maar koren op de molen van de Limburgse equipe. “Dit was een echte Dakar-dag, hier komen we voor”, concludeerde Thewessen. “Hier moest je alles geven en daar doen we het voor.”

Dakar 2022


Aan het begin van de proef reed het duo al een lekke band waarna er toch iets rustiger gereden moest worden. Bovendien werd er geschipperd met de bandendruk omdat het tweede deel van de proef bezaaid lag met stenen. “We hadden vroeg in de proef een lekke band, maar hebben verder goed kunnen rijden”, vertelde Thewessen aan het begin van de avond aan de finish. “In de duinen ging het ook wel goed, maar soms kwamen we niet boven omdat de banden iets te hard stonden. Dit waren de grootste duinen die we tot nu toe gehad hebben en de banden waren daar eigenlijk niet op afgestemd omdat we toch bang waren voor lekke banden. We hebben een paar keer een lusje moeten rijden om boven te komen, maar dit is wel de Dakar Rally.”

Het tweede deel van de proef bestond voornamelijk uit lange halen op hoge snelheid waar het bezaaid lag met stenen. Een derde lekke band zorgde ervoor dat het tempo echt omlaag moest. “Op een snel stuk had ik eigenlijk meteen twee banden lek. We hebben de ene vervangen en zijn op de andere doorgereden”, sloot Thewessen af. Het duo werd aan het eind van de etappe op de 37ste plek geklasseerd.

Met die lekke band heeft hij ook de verbinding van zo’n 270 kilometer naar het bivak moeten rijden. Dinsdag staat er een proef van 287 kilometer op het programma met start en finish in Wadi Ad-Dawasir.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS