Formule 1

Daimler-Mercedes directeur verwijst geruchten naar het rijk der fabelen: "Twee dingen die erg belangrijk..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 juli 2020 08:02 • Print artikel

Geregeld gaat het gerucht rond dat Daimler-Mercedes directeur Ola Källenius en Mercedes F1-teambaas Toto Wolff het niet goed met elkaar kunnen vinden. Daaraan wordt direct gekoppeld dat de toekomst van Wolff bij het team uit Brackley onzeker is. Tijdens de Grand Prix van Oostenrijk verwees Källenius zelf deze geruchten naar het rijk der fabelen.

Toto Wolff

"Niet alles wat je in de media leest, is waar", zegt de directeur tegenover Sky. "Toto en ik zijn erg close en we spreken elkaar behoorlijk vaak. Ik ben blij om hier te zijn en ik ondersteun het team na al het harde werk dat zij tijdens de winter hebben gedaan."

Wat betreft de toekomst in de Formule 1, Mercedes heeft het nieuwe Concorde Agreement nog niet getekend. Källenius bevestigt dat het terugbrengen van de kosten en CO2-neutraal worden belangrijke factoren zijn die behouden moeten worden.

"Ik denk dat er twee dingen zijn die erg belangrijk zijn voor de toekomst", vervolgt de directeur zijn verhaal. "Aan de ene kant willen we de kosten omlaag brengen. Het nieuwe budgetplafond speelt daar een belangrijke rol in. Aan de andere kant willen we naar een CO2-neutrale sport. In de Formule 1 hebben we de beste hybride technologie ter wereld en we hebben een plan gepresenteerd hoe we dit stap voor stap kunnen verduurzamen. Deze twee stappen zijn goed voor de toekomst van de Formule 1 en voor Mercedes in de Formule 1."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS