Dakar

Dagzege Riwald Dakar Team in Rallye du Maroc: "Je voelt heel goed of je in het juiste ritme zit"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 oktober 2021 02:02 • Print artikel

Het Riwald Dakar Team heeft etappe 4 gewonnen tijdens Rallye du Maroc. Het harde werk van het team en vooral van MKR die de hele middag en nacht hebben gesleuteld heeft gewerkt.

Dagzege Riwald Dakar Team in Rallye du Maroc

“Zoals vanmorgen al gemeld zijn we er voor gaan zitten en van start af aan echt gepusht", zei Gert Huzink. "Al na 12 km waren we Gerrit Zuurmond van het Rainbow Truck Team al voorbij die 2 min voor ons was gestart. Je voelt heel goed of je in het juiste ritme zit en dat het hard gaat. Daarom was het erg jammer dat Martin Macikvan BIG Shock Racing problemen had met zijn truck in de etappe. Aan Martin heb je toch een tegenstander waar je je aan kan meten of het allemaal goed zit, op snelheid wil je iemand dan toch verslaan. Ik denk zeker dat we Martin hadden kunnen pakken”.

Gert vervolgt:” De proef van vandaag was echt een rallyproef dit met veel stenen en keien, wat inhoud dat het materiaal erg veel te lijden heeft, dat heeft onze truck ook ondervonden. Tijdens de etappe hebben we een dempersteun afgescheurd, door dit probleem moesten we de demper demonteren. Dit koste ons wat tijd en dat kwam de stabiliteit van de truck aan de achterkant niet ten goeden, maar wel te hanteren.

We hebben veel getest met de motor en het hybride systeem, en dat werkte uitstekend, hebben hier erg veel plezier mee gehad. Ook zijn de bladveren heel gebleven, deze gaan we wel weer uit voorzorg wisselen. Op deze manier hebben we laten zien dat de hybride truck echt hard kan gaan”.

Met als doel voor de vijfde etappe eigenlijk hetzelfde, zo hard mogelijk over de proef en winnen!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS