Formule 1

Dagen Valtteri Bottas bij Mercedes lijken geteld, Williams sluit ruil Bottas-Russell niet uit

Uitgegeven door Bart • 16 juni 2021 18:40 • Print artikel

Afgelopen winter wisselden diverse coureurs van team en daarnaast zijn er drie rookies tot de Formule 1 toegetreden. Voor komende winter worden er minder wisselingen verwacht, al moet Valtteri Bottas serieus rekening houden met een vertrek bij Mercedes. George Russell klopt al langer op de deur en volgens het Duitse RTL gaat teambaas Toto Wolff dit weekend in Frankrijk met de Fin in gesprek over zijn toekomst. Rondom de tweede race in Oostenrijk zal Bottas meer duidelijkheid hebben.

Valtteri Bottas


Bottas is bezig aan zijn vijfde seizoen bij Mercedes. Daarvoor reed hij vijf jaar voor Williams en een terugkeer lijkt voor de Fin de enige mogelijkheid om in de F1 actief te blijven. Williams-teambaas Jost Capito staat niet onwelwillend tegenover een ruil van beide coureurs. Het gerucht gaat dat Bottas en Russell al tijdens dit seizoen gewisseld worden, maar daar wilde Capito niks over kwijt.

"Dat moet je aan Toto vragen", aldus Capito in een reactie aan het Duitse RTL. "Wij gaan ervan uit dat George nog de rest van het seizoen bij ons blijft. En George heeft dat ook het liefste. De rest is pure speculatie. We hebben een contract met hem, maar in nood kan altijd alles geregeld worden en we hebben een goede relatie met Toto. Hij kan me altijd bellen."

Op de vraag of Williams een terugkeer van Bottas ziet zitten, zegt Capito: "Op dit moment sluiten we helemaal niets uit. Voor 2022 ligt alles open."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS