Karting • Iame X30 Euro Series

Daan Steenman vecht zich in finale IAME NK naar voren en verovert WK-ticket: "Echt gaaf!"

Uitgegeven door Bart • 16 juni 2021 15:22 • Print artikel

Mariembourg – Daan Steenman heeft zich door een derde plaats bij het IAME NK in het Belgische Mariembourg geplaatst voor het WK dat in het najaar in Italië wordt gehouden. De 19-jarige karter uit Blokker moest er op het circuit van Karting des Fagnes hard voor strijden en wist op het juiste moment in de finale naar voren te rijden. In een sterk bezet veld van de X30 Senior-klasse streden meer dan 40 rijders om drie WK-tickets.

Daan Steenman

Voorafgaand aan de finale zag het er minder rooskleurig uit voor de karter van het PdB Racing Team. Er moest hard gewerkt worden om de juiste set-up voor de Falcon kart te vinden. In de finale, toen het moest gebeuren, stond de ervaren rijder toch op. “Het ging allemaal niet ideaal dit weekend, maar we staan er mooi wel bij. Een podiumplaats op het NK en een ticket voor het WK in de pocket”, zo klonk het toch nog uiterst tevreden.

Het WK-ticket trok veel sterke rijders naar het zuiden van België. “Wellicht hadden we anders deze NK-wedstrijd niet gereden. In het Benelux Kampioenschap en de Euro Series rijden we alles. Ik weet niet of we nog meer NK-wedstrijden gaan rijden. We hebben nu goede punten gescoord, dus wie weet. Een goede klassering in het NK zit er nu zeker in.”

“Ik had dit goede resultaat niet echt verwacht, maar de snelheid was het hele weekend goed. Twee keer kwamen we niet helemaal ideaal uit. In de heats eindigde ik daardoor twee keer op P6, waardoor ik als zevende de finale inging. Toch was het gevoel goed. We wisten dat een overwinning lastig zou worden, maar tijdens de finale ging ik er steeds meer in geloven dat het podium haalbaar was. De nummer 1 en 2 waren in het zicht, maar omdat ik vanaf P7 moest komen, was de afstand net te groot om daarbij aan te sluiten. In de finale was de snelheid direct goed, iets dat in de heats niet goed lukt. Daardoor nam in de finale het vertrouwen toe en het liep gewoon echt lekker. Natuurlijk wil je graag op het podium staan, maar ik had het voor dit weekend niet verwacht. Het ging echt hard tijdens de races.”

Daan Steenman

En dus mag Steenman zich opmaken voor het WK dat in oktober in het Italiaanse Adria wordt gehouden. “Ik ben er nog nooit geweest, dus dat gaat een nieuwe beleving worden. Wat ik gezien en gehoord heb, is het een prachtige baan. Ik heb via livestreams al races bekeken en het lijkt me een geweldige baan om te mogen rijden. Ik weet nog niet of de baan bij mij past, maar dat gaan we meemaken. Als we de eerste meters gaan maken, ga ik ervoor zorgen dat ik een tijd in de top 10 ga rijden. We zullen voor oktober zeker nog op de baan in Adria gaan trainen. We gaan er vol voor. Zeker door de manier waarop ik me geplaatst heb. Volwaardig, op een eerlijke manier. Dit is gewoon echt gaaf.”

Daan Steenman wordt in de kartsport ondersteund door de volgende sponsoren:
Heibedrijf Steenman
Besseling Group
Salco bedrijfsdeuren
Groot Techniek
Karma Wervershoof
Zwart Infracare
Van de Rol elektrotechniek
Laura van der Rol-Mes
NIWA Motoren
Opaa!
Meindert Deen
Björn Steenman

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS