DTM

DTM-veld groeit naar 23: Toksport WRT start op de Nürburgring

Uitgegeven door Peter Vader • 17 augustus 2021 09:01

MüNCHEN - Er is er nog één mogelijk! Het startveld voor het DTM-raceweekend op de Nürburgring zit vol. Met Toksport WRT neemt een ander succesvol team uit de GT-racewereld voor het eerst deel aan de DTM. Van 20 tot en met 22 augustus achtervolgen 23 coureurs en raceauto's van zeven merken elkaar voor het eerst op de toeschouwersvriendelijke sprintvariant van het Eifelcircuit. De 26-jarige Luca Stolz zal aan het stuur zitten van de Mercedes-AMG GT3 van het Mercedes-AMG Team Toksport WRT.

Toksport Mercedes AMG GT3

"We zijn erg blij om Toksport WRT te verwelkomen, een ander absoluut topteam met een zeer sterke coureur in de DTM", zegt Frederic Elsner, Director Event & Operations van de DTM-organisatie ITR. "Het feit dat we op de Nürburgring 23 auto's op de grid hebben staan, laat zien hoe aantrekkelijk de DTM is voor coureurs en teams. Dat betekent dat de DTM de fans nog meer duels op de sprintbaan biedt – en dat is tenslotte wat we allemaal willen zien."

Toksport WRT Team Principal Sadi Emre Buyukbayrak: "We waren al op zoek naar manieren om begin dit jaar in de DTM te starten, maar het is niet helemaal gelukt. We zijn allemaal wel gelukkig dat we het op kunnen nemen tegen de beste teams in deze traditionele serie. We zullen er zeker klaar voor zijn en laten zien dat we een aanwinst kunnen zijn voor de DTM."

Toksport WRT is sinds 2002 succesvol actief in rally- en racesport. In het huidige seizoen zal het GT-team uit Quiddelbach, niet ver van de Nürburgring, deelnemen aan de GT World Challenge Europe en de ADAC GT Masters, waar het raceteam in zijn debuutseizoen in 2020 derde werd in het klassement van de coureurs en teams. Naast trots op de Toksport WRT Mercedes-AMG starten ook Christian Klien (JP-McLaren), Hubert Haupt (Mercedes-AMG Team HRT) en Michael Ammermüller (SSR-Porsche) het raceweekend als gaststarters op de Nürburgring.

Als je de 23 coureurs van wereldklasse en zeven topmerken van de DTM – Audi, BMW en Mercedes-AMG, maar ook Ferrari, Lamborghini, McLaren en Porsche – live wilt ervaren, kun je de laatste tickets nog steeds bemachtigen in de DTM Ticket Shop (tickets.dtm.com) en via de DTM Ticket Hotline (01806 99116).

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS