DTM

DTM-testritten in Hockenheim en Lausitzring, inclusief DTM-Trophy en BMW M2 Cup

Uitgegeven door Peter Vader • 30 januari 2021 12:57 • Print artikel

De DTM begint het seizoen 2021 met de eerste officiële testritten in Hockenheim op 8 April 2021 op de Hockenheimring. De tweede test volgt van 4 tot en met 6 mei 2021 op de Lausitzring. Voor het seizoen 2021 staan er dan acht raceweekends in Duitsland en in nabijgelegen landen op de kalender. De late start in het midden van het jaar, zou de kans moeten vergroten om ook de fans weer ter plekke te krijgen.

DTM_2021_testfahrten_Hockenheimring_Lausitzring_Lamborghini_Mercedes_Audi_Ferrari

Lang verwachte variëteit
Frederic Elsner, Director Event and Operations bij ITR, verantwoordelijk voor het seriemanagement van de DTM: "De DTM blijft ook in het nieuwe seizoen trouw aan zijn DNA: sprintrace-format, professionele coureurs zonder van coureur te wisselen tijdens de race, verplichte pitstop voor de teamprestatie, Tv-uitzendingen op zaterdag en zondag vanaf 13:00 uur door onze tv-partner Sat.1. Nieuw zijn de gewijzigde technische voorschriften, die de fans eindelijk de langverwachte variëteit aan merken garanderen. "

Presenteren aan teams en fabrikanten
De bijna-serie GT-sportwagens in de DTM Trophy junior-serie zullen ook hun officiële pre-season testritten voltooien samen met de DTM in Hockenheim (7/8 april) en op de Lausitzring (4 tot 6 mei). De juniorenserie scoorde in het première-seizoen 2020 al punten met een aantrekkelijke variëteit aan merken en toont ook weer een sterke interesse voor het komende seizoen 2021 onder ambitieuze jonge coureurs die hun kunsten vertonen op het DTM-podium en zich zo aanbevelen voor de gerenommeerde raceserie. Ben Green, die in 2020 deelnam aan FK Performance Motorsport in een BMW M4 en het seizoen afsloot als de beste juniorcoureur, kwalificeerde zich voor een testrit in een DTM-auto, die hij de komende maanden zal afleggen. Met deze onderscheiding heeft hij nu de kans om zich te presenteren aan belangrijke teams en fabrikanten.

BMW M2 Cup is springplank
In de laatste testweek in Lausitz gaat de nieuwe BMW M2 Cup op 7 mei 2021 ook voor het eerst officieel de testbaan op. De BMW M2 Cup is exclusief voorbehouden aan het DTM-ondersteuningsprogramma in 2021/2022. Als een andere belangrijke hoeksteen in het jeugdwerk is de nieuwe mono merken cup bedoeld als springplank voor jonge coureurs naar de DTM Trophy en hen de kans te geven om hun talent te tonen in de context van de populaire raceserie.

DTM-Kalender 2021:
18-20 juni Monza (Italië)
2-4 juli Norisring (Duitsland)
23-25 ​​juli DEKRA Lausitzring (GP circuit) (Duitsland)
6-8 augustus Zolder (België)
20-22 augustus Nürburgring (Duitsland)
3-5 september Red Bull Ring (Oostenrijk)
17-19 september Assen (Nederland)
1–3 oktober Hockenheim (Duitsland)

DTM-Trophy kalender 2021:
18-20 juni Monza (Italië)
2-4 juli Norisring (Duitsland)
23-25 ​​juli DEKRA Lausitzring (GP circuit) (Duitsland)
20-22 augustus Nürburgring (Duitsland)
3-5 september Red Bull Ring (Oostenrijk)
17-19 september Assen (Nederland)
1–3 oktober Hockenheim (Duitsland)

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS