DTM

DTM testdagen Lausitzring: Mercedes voor Ferrari; Maximilian Götz de snelste op alle drie de testdagen

Uitgegeven door Peter Vader • 7 mei 2021 06:31 • Print artikel

MüNCHEN/ SCHIPKAU - DTM-repatrianten voor een rookie: slechts 96 duizendsten van een seconde scheidden Maximilian Götz en Liam Lawson aan het einde van de officiële driedaagse DTM-testritten op de Lausitzring. De 19-jarige Nieuw-Zeelander haalde in de laatste minuten alles uit zijn Red Bull-Ferrari, maar uiteindelijk kwam hij net een fractie te kort om als snelste man van de dag te worden aangemerkt. Maximilian Götz uit de Frankische stad Ochsenfurt, domineerde met de derde beste tijd van de dag, behaald met zijn Mercedes-AMG GT3 van het Mercedes-AMG Team HRT. De acht beste tijden van alle drie de testdagen werden gereden in de laatste sessie op donderdagmiddag. Het intensieve gebruik door tien van huidige twaalf DTM-teams, om zich optimaal voor te bereiden op de start van het seizoen dat over 44 dagen in Monza begint, wordt onderstreept door een totaal van bijna 3.000 ronden op de 4.570 km lange DEKRA Lausitzring. Vooral de spectaculaire startoefeningen zorgden voor een levendig voorproefje van de DTM 2021.

DTM voorproef seizoen 2021 DEKRA Lausitzring
De DTM bood een veelbelovend voorproefje van het DTM-seizoen 2021 tijdens testritten op de DEKRA Lausitzring

De 17 deelnemende profs, alleen Sheldon van der Linde (RSA), Christian Klien (AUT) en Esteban Muth (BEL) ontbraken, gebruikten elke ronde voor het tunen van hun DTM-raceauto's, voor lange runs, pitstoptraining, kwalificatiesimulatie en startoefeningen. "Het niveau in de DTM is erg hoog. Je kunt zien aan hoe serieus en nauwgezet het testwerk is", zegt nieuwkomer Kelvin van der Linde (RSA), die een Audi R8 LMS van ABT Sportsline bestuurt.

Groepsfoto_DTM_2021_coureurs
Zeventien deelnemende profs op de Lausitzring, een veelbelovend begin!

Het was hard werken gedurende de drie dagen, de zeventien DTM-coureurs voltooiden tesamen 2.915 ronden. "Natuurlijk ben ik super blij, niet alleen met het resultaat, maar ook met de vooruitgang die we hebben geboekt. We hebben alles bereikt wat we wilden bereiken tijdens de tests", vatte Maximilian Götz samen. "Drie keer vooraan staan is natuurlijk een cool gevoel, maar dat zegt niets. We zullen zien waar we echt staan bij de aftrap in Monza. Het wordt zeker spannend."

DTM 2021 Alex Albon Ferrari 488 Evo Alpha Tauri

Samen met partner AVL Racing gebruikte de DTM-koepelorganisatie DTM deze testritten ook om waardevolle gegevens te verkrijgen voor voertuigclassificatie. Gedurende de drie dagen werden zeventien DTM-coureurs met vijftien voertuigen ingezet. Samen wisten ze 2.915 ronden of een afstand van 13.321,55 kilometer af te leggen. Maximilian Götz bevond zich voortdurend in de voorhoede van de ronden, reed 236 keer over het 4.570 kilometer lange Grand Prix-parcours in Lusatia en voltooide zes en achttien ronden meer dan zijn Mercedes-AMG-merkcollega's Arjun Maini (Team GetSpeed, 230 ronden) en Vincent Abril (Team HRT, MON/218). De Indiër Maini had donderdagochtend de beste tijd behaald. Sophia Flörsch (GER, ABT-Audi) maakte als vierde de meeste ronden. De 20-jarige DTM-debutante heeft de Lausitzring 214 keer bereden, waardevolle ervaring opgedaan en geleidelijk aan haar rondetijden verbeterd.

Sophia Flörsch GER ABT-Audi
20 jarige DTM debutante Sophia Flörsch (GER, ABT-Audi)

DTM Trophy: Lucas Mauron snelste jonge coureur in Heide-Audi
De snelste van de DTM Trophy junior series was de Zwitser Lucas Mauron, die 's donderdagochtend een tijd van 1:54.156 minuten reed in de Audi R8 LMS van het Heide-Motorsport team. Slechts zeven duizendsten van een seconde langzamer was de Belg Nico Verdonck, die 's middags de snelste was met een tijd van 1:54.163 minuten in de Toyota GR Supra GT van Ring-Racing. Verdonck vormt een rijderscombinatie met Stephane Kox en het duo gaat komend seizoen ongetwijfeld voor vuurwerk zorgen met de nieuwe Supra! In totaal reed de Finn Matias Salonen 206 ronden over de drie dagen in de Mercedes-AMG GT van de CV Performance Group, waarmee hij de grootste afgelegde afstand realiseerde, 30 ronden meer dan Sophie Hofmann (GER, Heide-Motorsport, Audi). Alle coureurs van de DTM Trophy legden over de drie dagen 1.900 ronden af, oftewel een afstand van 8.683 kilometer.

Overall resultaat na drie DTM Testdagen Lausitzring:Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS