DTM

DTM-test woensdag op de Lausitzring: Götz, Albon en Lawson bepalen het tempo + TIJDEN

Uitgegeven door Peter Vader • 6 mei 2021 07:40 • Print artikel

MüNCHEN/ SCHIPKAU - Maximilian Götz was de snelste op woensdag, de tweede dag van de officiële DTM-testritten, net zoals hij dat was op de dinsdag. In de Mercedes-AMG GT3 van het Mercedes-AMG Team HRT rondde de DTM-repatriant de 4.570 km lange DEKRA Lausitzring in een tijd van 1.43.645 minuten. De top drie ontrolde zich in koele maar grotendeels ideale weersomstandigheden, met Red Bull-coureurs Alexander Albon (THA, 1:45.468) en Liam Lawson (NZL, 1:43.651) als snelsten, in hun Ferrari 488 GT3 Evo van AF Corse. De meest ijverige prof van de dag was ex-kampioen Mike Rockenfeller. In de Audi R8 LMS van ABT Sportsline voltooide de geboren Neuwieder in totaal 91 ronden, 44 in de ochtend en 47 in de middag.

Alex_Albon_Ferrari_488_GT_Alpha_Tauri_AF_Corse
Alex Albon (THAI) Ferrari 488 GT3 Evo-Alpha Tauri AF Corse

De spectaculaire trainingsrondjes in de middag zorgden voor een eerste voorproefje van het seizoen, dat begint op het circuit van Monza in het weekend van 18 tot 20 juni. In een dicht opeengepakt veld verrasten veel teams met hun kleurrijke ontwerpen, tijdens de test in Lusatia – rond de baan ten zuiden van Cottbus. De kleurrijke liveries werden vergezeld van de oorstrelende sound van de acht- en tiencilindermotoren.

Start_oefeningen_bij_de_officiele_DTM_testritten_op_de_DEKRA_Lausitzring
Startoefeningen van een kleurrijk deelnemersveld bij de officiele DTM-testritten op de DEKRA Lausitzring

Net zo kleurrijk als het startveld oogde, waren de coureurs die de eerste zeven plaatsen bezetten. Maar liefst zeven landen waren vertegenwoordigd. Naast Duitsland, Thailand en Nieuw-Zeeland waren dit Zwitserland (Philip Ellis, Mercedes-AMG Team WINWARD), Oostenrijk (Lucas Auer, Mercedes-AMG Team WINWARD), Monaco (Vincent Abril, Mercedes-AMG Team HRT) en India (Arjun Maini, Mercedes-AMG Team GetSpeed). De top tien werd gecompleteerd door Mike Rockenfeller, runner-up Nico Müller (Audi, Team Rosberg) en tweevoudig kampioen Gary Paffett (GBR, Mercedes-AMG Team Mücke).

Snelste_van_de_dag_opnieuw_Maximilian_GYtz_GER_Mercedes-AMG_Mercedes-AMG_Team_HRT
Snelste van de dag opnieuw Maximilian Götz (GER) met de 'pretty in pink' Mercedes-AMG van het Mercedes-AMG Team HRT

"Wederom een hele goede testdag met de snelste tijd. We hebben ons programma doorlopen, de auto voelt echt goed. We pakken flink door, doen pitstoptrainingen, kwalificatiesimulaties, lange runs: het moet allemaal getest worden", zei Maximilian Götz, de tweevoudig snelste van de dag. "Vandaag hebben we veel gereden. Op de laatste testdag willen we onze pitstops verder optimaliseren."

Mike_Rockenfeller_GER_Audi_ABT_Sportsline
Mike Rockenfeller (GER) Audi R8 LMS van ABT Sportsline

Uitslag DTM Testdagen Lausitzring, woensdag 5 mei 2021:Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS