DTM

DTM-test in Lusatia: Alexander Albon in Ferrari de snelste op woensdagochtend + TIJDEN

Uitgegeven door Peter Vader • 5 mei 2021 16:04

MüNCHEN/ SCHIPKAU - Red Bull-coureur Alexander Albon (THA) eindigde woensdagochtend op de DEKRA Lausitzring als eerste in de AlphaTauri-Ferrari van team AF Corse met een tijd van 1.43.468 minuten. Zijn teamgenoot Liam Lawson was bijna even snel: de Nieuw-Zeelander was dinsdag derde snelste, net achter Maximilian Götz (GER, Mercedes-AMG Team HRT), die de snelste van de dag was.

null
Alexander Albon (THA) Ferrari-AlphaTauri AF Corse

Bij lage temperaturen maar droge omstandigheden werd er veel gereden: tien van de vijftien coureurs die in de ochtendsessie werden ingezet, voltooiden meer dan 30 ronden op de 4.570 kilometer lange routevariant van de DEKRA Lausitzring. De meest ijverige rijder was opnieuw Maximilian Götz, die 46 races haalde.

null
Marco Wittmann (GER) BMW Walkenhorst Motorsport

In de DTM Trophy-test zette de Brit William Tregurtha de beste tijd in de Mercedes-AMG GT van het CV Performance Group-team met 1:54.944 minuten. Met de Zwitser Lucas Mauron (Audi, Heide-Motorsport) en de Duitser Michael Schrey (BMW, Hofor Racing van Bonk Motorsport) op de tweede en derde plaats, eindigden er drie coureurs uit drie verschillende landen en met drie verschillende merken op de voorste posities.

's Middags ging de test verder met elk één sessie voor de DTM en voor de DTM Trophy eindigt de officiële DTM-test op donderdagavond.

null
De DTM 2021 bereidt zich voor op het nieuwe seizoen tijdens officiele testritten op de DEKRA Lausitzring

Uitslag DTM Testdagen Lausitzring, woensdagochtend 5 mei 2021:



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS