DTM

DTM-teambaas Jens Feucht voor de thuisrace: "De Lausitzring is onze huiskamer"

Uitgegeven door Peter Vader • 20 mei 2022 20:45 • Print artikel

KLETTWITZ - Thuiswedstrijd ja, maar liever geen thuisvoordeel. Met Mercedes-AMG Team Mücke Motorsport uit Berlijn en T3 Motorsport uit Dresden hebben twee van de 17 teams uit de traditionele serie een "thuisrace" tijdens het DTM-weekend (20 tot 22 mei) op de Lausitzring Turn 1 powered by Autohero. "De Lausitzring is onze huiskamer", aldus T3-teambaas Jens Feucht, die geen geheim maakt van de verbinding met het circuit bij Klettwitz, terwijl Peter Mücke zich vele successen herinnert: "Voor Mücke Motorsport is de Lausitzring altijd een goede plek." Beide teams hebben zich voor eigen publiek hoge doelen gesteld voor de Duitse DTM-seizoensopener. Dat geldt ook voor Sophie Hofmann uit Waldenburg bij Chemnitz. Het circuit in Lausitz is ook een thuisrace voor de enige vrouwelijke coureur in de talentenfabriek van de DTM Trophy.

Mercedes-AMG Team Mücke Motorsport, M. BuhkMercedes-AMG Team Mücke Motorsport, M. Buhk

Het is slechts een goede 60 kilometer op de A13 van Dresden naar Klettwitz, T3 Motorsport heeft de kortste rit van alle teams. "We hebben opnieuw testritten gemaakt op de Lausitzring om ons optimaal voor te bereiden op deze speciale race", meldt Jens Feucht, wiens team twee Lamborghini Huracán inzet voor de Deen Nicki Thiim en de Britse Esmee Hawkey, de enige vrouw in het DTM-veld. "We zijn erg optimistisch dat we met Nicki ver vooraan kunnen rijden", aldus Feucht, die hoopt zijn minstens 50 gasten, waaronder vrienden en partners, maar ook potentiële nieuwe sponsors, iets speciaals te kunnen bieden. "We zullen zeker veel handen moeten schudden", zei tweevoudig FIA GT Endurance Wereldkampioen Thiim met een glimlach. "Ik kijk echt uit naar het weekend en Bocht 1, een echt spectaculaire bocht."

Jens Feucht, Tobias Paul, Peter MückeJens Feucht, Tobias Paul, Peter Mücke

"We waren al op de Lausitzring toen die nog niet helemaal geasfalteerd was", herinnert de populaire teambaas Peter Mücke zich, die ooit zelf als coureur groot succes vierde in Oost-Duitsland. Op de Lausitzring in 2016 vierde het raceteam uit de Berlijnse wijk Altglienicke zijn grootste succes tot nu toe met de DTM-overwinning van de Oostenrijker Lucas Auer. Maximilian Buhk rijdt voor het team sinds Mücke's comeback in de DTM een jaar geleden. Het bijzondere: De Mercedes-AMG is de enige racewagen in het veld die is uitgerust met een innovatief stuursysteem van Schaeffler-Paravan dat puur elektronisch werkt en geen mechanische stuurkolom vereist. De 75-jarige Peter Mücke is er trots op dat hij ontwikkelingswerk voor de toekomst kan uitvoeren, maar aan de andere kant is hij een atleet in hart en nieren, die het behalen van podiumplaatsen niet uit het oog te verliest. Eén keer heeft Buhk al het podium gehaald als test/ontwikkelingsrijder.

Peter Mücke en zoon StefanPeter Mücke en zoon Stefan

Bijna alle medewerkers van Mücke Motorsport en T3 Motorsport hebben dienst op de Lausitzring Turn 1 powered by Autohero. Naast de DTM zal Mücke elk twee auto's inzetten in de DTM Classic en in de DTM Trophy, en T3 zal ook op de grid staan met twee andere raceauto's in de DTM Trophy, dat maakt vijf auto's van Mücke en vier van T3.

Sophie Hofmann, die als enige vrouw deelneemt aan de talentenfabriek van de DTM Trophy, kijkt ook uit naar de races op een voor haar bekend decor. "Ik kijk ernaar uit om familieleden en vrienden te ondersteunen. Dat leidt me niet af, het stimuleert me echt. Dat vind ik heel positief", zegt Hofmann, die woont in Waldenburg op 150 kilometer van de baan. Ze rijdt in een Audi R8 van Heide-Motorsport. "Ik heb een goed gevoel, want we hebben goede vooruitgang geboekt met de auto. De steile bocht Bocht 1 is supergaaf. Zo'n curve is er nergens in Europa. Dit is wat het DTM-platform onderscheidt. Bocht 1 is ook een echte toeschouwersmagneet, waardoor het erg leuk is voor de fans", zegt de 23-jarige over de fan attractie, die exclusief is gereserveerd voor het DTM-platform.

DTM Trophy: Sophie Hofmann in de Heide Audi R8
DTM Trophy: Sophie Hofmann in de Heide Audi R8

DTM logo

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS