DTM

DTM-regendansen op de Norisring: beste tijd van de dag voor Thomas Preining

Uitgegeven door Peter Vader • 2 juli 2022 00:04 • Print artikel

NEURENBERG – Een regenachtige start op de DTM Norisring powered by BMW M. Op vrijdag, de eerste van drie dagen van evenementen op het DTM-zomerhoogtepunt in Neurenberg, draaiden de coureurs hun ronden op een overwegend nat parcours. De snelste van de dag in de DTM was de Oostenrijker Thomas Preining in de Porsche van KÜS Team Bernhard, die in de eerste oefensessie een tijd van 49,705 seconden neerzette, toen het nog niet zo hard regende. De volgende twee dagen zou het weer zonnig en warm moeten zijn op de Norisring. De beste omstandigheden voor een topracespektakel rond de Steintribüne, waar zaterdag en zondag om 13.30 uur de DTM-races beginnen.

T._Preining_AUT_Porsche_KYS_Team_Bernhard
Thomas Preining

Na warme zomerdagen begon de regen vrijdag zoals voorspeld. De meeste coureurs uit de DTM, DTM Trophy en partnerreeksen gebruikten de oefensessies van vrijdag op de Norisring dan ook vooral om zich vertrouwd te maken met het enige stratencircuit op de kalender. Voor gedetailleerde opzetwerkzaamheden met betrekking tot de kwalificatiesessies en de races waren de oefensessies slechts van beperkt belang, want op zaterdag en zondag wordt weer het beste zomerweer voorspeld.

A._Maini_IND_Nr36_HRT_Mercedes-AMG
Arjun Maini

"Regenachtig weer is Porsche-weer, is een oude autosportwijsheid, en Thomas Preining bewees dit nog maar eens op de DTM-oefendag. De Oostenrijker, die op Imola al lange tijd op koers lag voor een podiumfinish, zette in de eerste oefensessie de snelste tijd neer en was 0,084 seconde sneller dan René Rast (GER, Audi, Team ABT). Met Dennis Olsen (NOR), een andere Porsche-coureur in de 911 van het SSR Performance-team, eindigde hij als derde, voor Ayhancan Güven (TUR), die zijn eerste DTM-optreden maakt op de Norisring in de AlphaTauri AF Corse Ferrari. In de tweede oefensessie waren de tijden een stuk langzamer. In deze race lag de Indiër Arjun Maini in de HRT Mercedes-AMG voorop met een tijd van 54,057 seconden, gevolgd door nieuwkomer Franck Perera (FRA), die dit weekend de zieke Rolf Ineichen (SUI) zal vertegenwoordigen in de GRT Lamborghini.

M._Wittmann_DUI_BMW_Walkenhorst_Motorsport
Marco Wittmann

In de DTM Trophy zette de Braziliaan Tiago Vivacqua in beide oefensessies de snelste tijd neer in de Audi R8 van het Heide-Motorsport team, zijn tijd van 57,353 seconden uit de eerste race was de beste tijd van de dag. Zijn Zuid-Afrikaanse teamgenoot Mikaeel Pitamber was de tweede snelste, terwijl de Amerikaan J.P. Southern in de Audi van het EastSide Motorsport-team de Audi-drievoudige leiding vervolledigde. De snelste niet-Audi-coureur was Daniel Gregor (GER) in de Porsche van KÜS Team Bernhard op de vierde plaats voor zijn Nieuw-Zeelandse teamgenoot Ricky Capo.

Voor de deelnemers aan de DTM Classic Cup, die na de seizoensopener op de Lausitzring hun tweede raceweekend van het jaar beleven, eindigde de vrije training al na enkele minuten, omdat twee coureurs een oliespoor op de baan hadden gelegd. In de late namiddag kregen de Classic-coureurs een tweede kans om zich voor te bereiden. Onder de deelnemers aan de DTM Classic op de Norisring bevinden zich maar liefst zeven voormalige DTM-professionals, en de klassieke toerwagens uit de jaren tussen 1984 en 2007 zorgen ook voor fascinatie op het traditionele circuit, waar dit weekend de 49e en 50e DTM-races in de geschiedenis van de Norisring worden verreden.

ProSieben zendt op beide dagen vanaf 13.00 uur live uit vanuit Neurenberg en alle sessies zijn ook live te volgen op het streamingportaal DTM Grid (grid.dtm.com).

DTM 2022

DTM logo

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS