DTM

DTM nodigt Oekra´ense burgers uit voor de eerste Duitse race op de Lausitzring

Uitgegeven door Peter Vader • 13 mei 2022 08:20 • Print artikel

MŘNCHEN - De DTM nodigt Oekra´ense burgers gratis uit voor de DEKRA Lausitzring Turn 1 powered by Autohero van 20 tot 22 mei. Dit werd 's avonds aangekondigd door Martin Tomczyk, DTM-vertegenwoordiger Brand & Sports, exclusief als onderdeel van een voetbalwedstrijd tussen Bundesliga-ploeg Borussia M÷nchengladbach en het Oekra´ense nationale team in Borussia Park. Het was de eerste wedstrijd van het Oekra´ense nationale team na het uitbreken van de oorlog. De wedstrijd, die aan beide kanten van topklasse was, vond plaats als teken van solidariteit en diende ook bij de nationale ploeg als voorbereidingswedstrijd voor de kwalificatiewedstrijden voor deelname aan het WK in Qatar. De wedstrijd werd live uitgezonden op ProSieben. Alle opbrengsten van het spel komen ten goede aan mensen in en uit Oekra´ne na aftrek van de kosten van Borussia M÷nchengladbach.

Martin Tomczyk (DTM) en Matthias Opdenh÷vel (ProSieben) bij de liefdadigheidswedstrijd in M÷nchengladbach
Martin Tomczyk (DTM) en Matthias Opdenh÷vel (ProSieben) bij de liefdadigheidswedstrijd
in M÷nchengladbach


Martin Tomczyk, die eind vorig jaar op 40-jarige leeftijd zijn actieve rijcarriŔre beŰindigde en sinds 1 januari 2022 werkzaam is in het management van de DTM-organisatie ITR, bemoeide zich er al vroeg mee. Geboren in Rosenheim, mobiliseerde hij samen met vrienden en familie de omgeving en vertrok begin maart met een tiental vrachtwagens richting de grens om daar dringend benodigde hulpgoederen te brengen.

"Ik ben nog steeds overweldigd door de behulpzaamheid en toewijding die binnen een paar uur werd gerealiseerd. Natuurlijk was de actie heel erg vermoeiend. Eerst alle organisatorische dingen, daarna pakten we tot diep in de nacht dozen in, laadden de vrachtwagens in en vertrokken in de ochtenduren. We waren in totaal 25 uur onderweg en op maandag gingen we meteen weer naar kantoor. Maar ik krijg nog steeds kippenvel, ik was erbij, ik zag en voelde persoonlijk hoe dringend onze hulp nodig is. En dat compenseert uiteindelijk alles", zei Tomczyk tijdens de ProSieben-uitzending op de microfoon van Matthias Opdenh÷vel. "ProSieben is onze tv-partner in Duitstalige landen en we vonden het idee van dit liefdadigheidsactie zo geweldig dat we spontaan besloten om de uitnodiging voor Oekra´ense burgers op de Lausitzring te herhalen."

De uitnodiging is geldig voor alle burgers met een Oekra´ens paspoort. De bijbehorende gratis tickets van categorie 2 (tribune B&G) inclusief paddock en pitwalk experience worden ter plaatse uitgereikt aan de kassa op vertoon van de pas.

De race op de Lausitzring is de eerste Duitse race van de DTM en tegelijkertijd de seizoensopener van de DTM Trophy en DTM Classic series.

DTM logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS