DTM

DTM met acht raceseries in 2021: GT's, merkencups, historisch en elektrische raceauto's + KALENDER

Uitgegeven door Peter Vader • 26 februari 2021 07:02 • Print artikel

MüNCHEN -Voor het DTM-seizoen 2021, dat van 18 tot en met 20 juni 2021 van start gaat in Monza, Italië, is de overkoepelende organisatie ITR gestart met de voorverkoop. Tickets voor zes van de acht evenementen zijn nu verkrijgbaar in de online shop (tickets.dtm.com) en onder de ticket hotline (+49 180 6991166). Naast de DTM kunnen fans zich in het ondersteunende programma verheugen op een aantrekkelijke mix van andere raceseries. Voor het seizoen 2021 worden tickets voor stoelen gepersonaliseerd en contactloos uitgegeven - hetzij om thuis af te drukken of onderweg via smartphone (iOS en Android). De ITR hoopt op alle evenementen zoveel mogelijk toeschouwers te mogen verwelkomen, maar is net als vorig jaar voorbereid op omstandigheden met een beperkt publiek, ook net zoals in het voorgaande jaar, na nauw overleg met de autoriteiten. In dit geval wordt vroeg bestellen van tickets met name aanbevolen.

DTM_Calender_Support_Series_2021

Nieuwe merken in de DTM
In het weekend is er veel variatie: alle raceseries worden tegelijkertijd per weekend gehouden, waarbij de DTM traditioneel centraal staat. Audi, BMW, McLaren, Mercedes en Ferrari zullen concurreren in een breed scala aan merken. Nieuw is de BMW M2 Cup, waarin niet alleen alle voertuigen identiek zijn, maar ook centraal zijn voorbereid en worden onderhouden. Dit maakt de Cup het ideale instappunt voor de grote DTM-podium – vanaf 16 jaar en met 365 pk. De DTM Trophy is al ingesteld als een junior-serie voor GT-raceauto's die dicht bij de serieproductie liggen. De serie zal zeven keer plaatsvinden, de BMW M2 Cup zes keer. Daarnaast rijden de Porsche Carrera Cup Benelux eenmaal en de Porsche Carrera Cup Duitsland drie keer per jaar in de raceweekenden. Met de nieuwe 510 pk sterke 911 GT3 Cup blijft de Porsche Carrera Cup beschouwd worden als de snelste mono merkencup ter wereld.

Nostalgische hoogtepunten op de DTM Classic
Ondertussen doen de DTM Classic-races nostalgische herinneringen herleven aan momenten in de geschiedenis van DTM. Zes keer dit seizoen maken de toerwagenlegendes (TWL) deel uit van het programma, dat voornamelijk de DTM-toerwagens van de jaren tachtig en negentig en veel oude sterren, naar het PS-podium zal sturen. Een hoogtepunt zal op de Red Bull Ring zijn in Oostenrijk van 3- tot en met 5 september, wanneer de raceauto's van de voormalige DRM (Deutsche Rennsport Meisterschaft) uit de zeventiger jaren strijden om de revival.

Schaeffler_management_team_en_Gerhard_Berger_ITR-DTM
Het Schaeffler managementteam en Gerhard Berger (ITR-DTM) presenteren het demonstratievoertuig DTM Electric

DTM Electric: Op de Norisring en de Red Bull Ring in actie
De evenementen op de Norisring (2 t/m 4 juli) en de Red Bull Ring (3 t/m 5 september) worden een toekomstgericht evenement. De DTM en zijn technologie- en innovatiepartner Schaeffler presenteren het demonstratievoertuig DTM Electric voor het eerst in speciale power runs. Vanaf 2023 wordt dit ook gelanceerd als een onafhankelijke raceserie en luidt het een nieuw tijdperk in voor volledig elektrische, duurzame autosport.

Veelzijdig evenementenconcept
De Lotus Cup Europe, de Mazda MX-5 Cup en de Supercar Challenge ronden het ondersteunende programma van het DTM-seizoen 2021 af. Het weekend in Assen (17 t/m 19 september) met zeven raceseries, biedt het meest uitgebreide autosportprogramma van het DTM-jaar. "Als organisatie zijn we erg trots dat we voor het seizoen 2021 een innovatief en veelzijdig evenementenconcept hebben ontwikkeld. Natuurlijk staan de fans er centraal en we kijken ernaar uit om autosportfans uit heel Europa te verwelkomen op onze evenementen zodra de situatie het weer toelaat", zegt Frederic Elsner, Directeur Event van de DTM-overkoepelende organisatie ITR.

Dieter_Glemser_on_the_Limit__DRM_1974
Toerwagenlegendes uit de voormalige DRM (Deutsche Rennsport Meisterschaft) uit de zeventiger jaren, verschijnen in 2021 zes keer in de baan; op de foto Dieter Glemser met een Zakspeed-Ford Escort MK1 in 1974

Kalender van DTM 2021:

1. 18 tot en met 20 juni       Monza, Italië
2. 2 tot en met 4 juli Norisring, Duitsland
3. 23 tot en met 25 juli Lausitzring (GP-circuit), Duitsland
4. 6 tot en met 8 augustus Zolder, België
5. 20 tot en met 22 augustus Nürburgring Duitsland
6. 3 tot en met 5 september Red Bull Ring, Oostenrijk
7. 17 tot en met 19 september Assen, Nederland
8. 1 tot en met 3 oktober Hockenheim, Duitsland

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS