DTM

DTM in Zolder: "Friday is Frijns-day!"

Uitgegeven door Peter Vader • 10 oktober 2020 04:49 • Print artikel

Robin Frijns begon zijn DTM-raceweekend in Zolder goed: in de twee vrije trainingen van vrijdag zette de Nederlander de snelste tijd neer op het voormalige Grand Prix-circuit met de Audi RS 5 DTM van het Audi Sport Team Abt Sportsline . Zijn tijd van 1m 19.926s in de tweede vrije training was ook de snelste tijd van de dag. Ex-Formule 1-coureur Timo Glock was in beide sessies de snelste BMW-coureur.

DTM 2020 Friday is Frijns-day


In de eerste vrije training was Frijns al toonaangevend. Met zijn tijd van 1m 20.075s verzekerde de 29-jarige coureur zich van de eerste plaats en leidde hij een septet van coureurs die deelnemen met auto's met de 'vier ringen' op hun grille. Achter Frijns volgden zijn collega-Audi-coureurs René Rast, Mike Rockenfeller, Nico Müller, Jamie Green, Ferdinand Habsburg en Loïc Duval op de tweede tot en met de zevende plaats. Timo Glock was de snelste BMW-coureur op de achtste plaats voor Harrison Newey, die samen met Habsburg de twee coureurs van het Belgische Audi privateer Team WRT in de top tien bracht. Marco Wittmann eindigde als tiende.

In de tweede vrije training, laat in de middag, bevestigde Frijns zijn prestatie. Met zijn tijd van 1m 19.926 s brak hij de 1m 20s-barrière en behaalde hij opnieuw de snelste tijd. “De korte runs zijn niet echt een issue. Tot nu toe zijn ze dit seizoen nooit echt een probleem geweest ”, reageerde Frijns na afloop. “Voor de lange runs moeten we echter even gaan zitten kijken, want ik had het gevoel dat de auto niet echt geweldig was. We moeten naar de lange runs kijken, want de race duurt duidelijk langer dan de kwalificatie. Hier in Zolder is het altijd belangrijk om vooraan te starten, want inhalen is moeilijk. Misschien kan alles morgen veranderen, maar ik denk dat we er zijn."

DTM 2020 Friday is Frijns-day zolder


Eén coureur kwam bijzonder dicht bij Frijns: Loïc Duval was slechts vijfduizendste van een seconde langzamer. Als gevolg hiervan waren de Nederlander en de Fransman de enige twee coureurs die rondetijden van minder dan 1 minuut en 20 seconden neerzetten. De tijden van René Rast op de derde en Nico Müller op de vierde waren ook slechts negenduizendste van een seconde uit elkaar, nog eens 0.003 seconden achterstand, Mike Rockenfeller volgde op de vijfde plaats.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS