DTM

DTM-grid in Assen groeit naar 21: Mirko Bortolotti rijdt derde Lamborghini van T3 Motorsport

Uitgegeven door Peter Vader • 15 september 2021 20:03

MüNCHEN - Lamborghini-coureur Mirko Bortolotti maakt zijn DTM-debuut in de zesde ronde van het seizoen, die wordt verreden van 17 tot en met 19 september op het TT-circuit Assen. De 31-jarige Italiaan rijdt als gaststarter in een Lamborghini van het Dresden T3 Motorsport-team. Dit betekent dat de DTM zich in Assen presenteert met 21 GT raceauto's en daarmee is het op één na grootste startveld van het seizoen. Naast Bortolotti maakt voormalig Formule 1-coureur Christian Klien (AUT) zijn derde gaststart in de McLaren.

Mirko_Bortolotti_ITA_Lamborghini_T3_Motorsport


"Ik ben erg blij dat ik mijn debuut bij T3 Motorsport kan vieren tijdens het volgende DTM-raceweekend. Ik wil het team en ook Lamborghini bedanken voor het geven van deze kans en voor het vertrouwen in mij", aldus Mirko Bortolotti voor zijn debuut. "Ik volg de DTM al sinds ik een klein kind was. Voor mij is het een droom die uitkomt, dat ik de kans heb om daar te beginnen. Onze ambitie als merk is dat we aan de top van de DTM gaan vechten."
Ook de DTM-organisatie ITR is erg blij. "Mirko Bortolotti is één van de snelste en meest ervaren GT-coureurs en is een absolute coureur van wereldklasse", zegt Frederic Elsner, Director Event &Operations bij ITR. "We kijken erg uit naar zijn DTM-debuut en willen T3 Motorsport bedanken voor hun inzet om deze topcoureur in de DTM te brengen."

De 31-jarige coureur uit Wenen, die uitstekend Duits spreekt, werd in 2017 kampioen in de Blancpain GT Series, nu GT World Challenge Europe, en won in 2018 en 2019 de 24 uur van Daytona in de GTD-klasse. Naast eerdere successen in de formuleraces, waaronder Formule 1-testritten, zijn er ook enkele overwinningen in de ADAC GT Masters. Sinds 2015 is Bortolotti ook als fabriekscoureur betrokken bij de ontwikkeling van de Lamborghini Huracán GT3 Evo.

T3 Motorsport had onlangs een derde Lamborghini voor de 21-jarige Maximilian Paul uit Dresden op de Red Bull Ring. Naast Bortolotti zullen de twee vaste coureurs Esteban Muth (BEL) en Esmee Hawkey (GBR) in Assen strijden voor het racing team uit Dresden. De pas 19-jarige Muth met de vijfde plaats en de 23-jarige Hawkey met de elfde plaats, behaalden elk hun beste resultaten van het seizoen tot nu toe op de Nürburgring.

Derde_Lamborghini_van_T3_Motorsport_voor_Mirko_Bortolotti_ITA_in_Assen

"We zijn erg blij dat Mirko Bortolotti voor ons zal rijden in Assen", zegt Jens Feucht, Team Principal van T3 Motorsport. "Met zijn jarenlange ervaring in de Huracán zal hij ons als team zeker helpen bij onze verdere ontwikkeling. Daarnaast ben ik er zeker van dat onze twee vaste coureurs - Esmee Hawkey en Esteban Muth - ook veel van hem kunnen leren en dat we als team weer een stap vooruit kunnen zetten."

Het TT-circuit van Assen is de zesde DTM stop voor de beslissende double-header in Hockenheim (van 1 tot en met 3 oktober) en de finale op de Norisring (van 8 tot en met 10 oktober). Tickets voor Assen, inclusief de langste aaneengesloten tribune van Europa met een lengte van 1,1 kilometer, zijn online verkrijgbaar in de DTM Ticket Shop (tickets.dtm.com) en via de DTM Ticket Hotline (01806 991166). Naast de DTM als topevenement presenteert Assen met nog eens zes raceseries, het grootste ondersteunende programma van het seizoen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS