DTM

DTM-comeback: ABT Sportsline bevestigt René Rast als coureur voor 2022 naast Kelvin van der Linde

Uitgegeven door Peter Vader • 11 januari 2022 17:08 • Print artikel

MüNCHEN - Er wordt al lang gespeculeerd, maar nu is het bevestigt door het Kemptense team ABT Sportsline wie de officiele tweede coureur voor het DTM-seizoen 2022 is. Het is drievoudig DTM-kampioen René Rast die in 2017, 2019 en 2020 al de rijderstitel in de traditionele series won. De 35-jarige neemt de tweede Audi-cockpit van het team voor zijn rekening, aldus ABT-ceo en teambaas Thomas Biermaier. Rast wordt daarmee de nieuwe teamgenoot van de Zuid-Afrikaan Kelvin van der Linde, die vorig seizoen al voor ABT Sportsline uitkwam in de DTM en het seizoen uiteindelijk afsloot op de derde plaats in het rijdersklassement.

ABT_CEO_en_Teambaas_Thomas_Biermaier_en_Rene_Rast_terug_bij_Abt
ABT CEO en teambaas Thomas Biermaier (links) feliciteert Rene_Rast (rechts) met zijn terugkomst bij Abt

De meest succesvolle Audi DTM-coureur
René Rast wordt beschouwd als de meest succesvolle Audi DTM-coureur aller tijden. René Rast zijn wapenfeiten: drie kampioenschapstitels, 24 overwinningen, 20 polepositions en 14 snelste ronden. De koers voor een gezamenlijke DTM-toekomst met René Rast moet op tijd worden uitgezet. "We zijn al in een vroeg stadium begonnen met het uitzetten van onze voelsprieten richting René. We kennen zijn sterke punten als tegenstander uit de DTM. In de Formule E hebben we hem vorig seizoen nog beter leren kennen en waarderen. We zijn zijn management bestaande uit Dennis Rostek en Audi Sport enorm dankbaar dat het gelukt is en dat we in 2022 met een ècht dreamteam de titelstrijd kunnen aangaan", aldus Thomas Biermaier.

Audi_R8_Rene_Rast_front

Een verrijking voor de DTM-serie
Ook de DTM-organisatie ITR is verheugd het nieuwe jaar te kunnen beginnen met zo'n topklasse rijdersaankondiging. Frederic Elsner, Director Event & Operations: "We zijn verheugd dat René Rast na een DTM-onderbreking van een jaar weer terug is in onze serie. Met hem presenteert het team een uitstekende, zeer ervaren coureur die in 2017 direct kampioen werd in zijn eerste volledige DTM-seizoen. Met in totaal drie titels achter zijn naam zal hij de meest succesvolle coureur in het veld zijn en zal hij de serie zeker verrijken. René is altijd een zeer getalenteerde, hardwerkende racer en 'vechter' geweest en ik denk dat we ons kunnen verheugen op een paar manoeuvres."

Rene_Rast_2020-AUDI-e-tron-FE06-n.66-eco

"Ik heb nooit mijn interesse in de DTM verloren"
Hij werd geboren in Minden en reed in 2021 voor Team Audi Sport ABT Schaeffler in het FIA Wereldkampioenschap Formula E. Hij is echter altijd verbonden geweest aan de DTM, volgde het intensief en begeleidde het als tv-expert: "Ik ben erg blij om na een pauze van een jaar terug te keren naar de DTM. Ik heb nooit mijn interesse in de DTM verloren. Audi wilde dat ik me vorig seizoen volledig focuste op de Formula E. Ik was wel aanwezig bij een paar DTM-races. Ik vond het leuk wat ik zag." Het ABT Sportsline team vertrouwt op een bewezen, goed op elkaar ingespeeld team in de DTM. "Ik zal in de DTM bij ABT bijna dezelfde crew hebben als in de Formule E. Mijn ingenieur blijft hetzelfde, net als mijn hoofdmonteur en enkele monteurs. We zijn een super goed op elkaar afgestemd team. Het was gewoon logisch om samen verder te gaan", voegt Rast toe.

Nr33_Rast_Nr3_Von_der_Linde
Dream team: Nr33 is voor Rene Rast, de Nr3 voor Kelvin van der Linde

DTM testritten
De DTM van 2022 begint het nieuwe seizoen met officiële testritten op Hockenheim op 5 en 6 april. Verdere testritten vinden plaats op 26 en 27 april in Portimão in Portugal, waar de eerste twee races van in totaal 16 races van het DTM-seizoen 2022 direct daarna (30 april – 1 mei) worden verreden.

Rene_Rast_bij_Abt
Drievoudig DTM-kampioen René Rast die in 2017, 2019 en 2020 al de rijderstitel veroverde: "Blij weer met Abt in de DTM te rijden"Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS