Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

DTM Trophy: grote vraag en een nieuwe 2020-kalender; al 20 inschrijvingen voor nieuwe GT raceserie

Uitgegeven door Peter Vader • 4 april 2020 12:00 • Print artikel

Met de aanpassing van de DTM-racekalender 2020 is ook een nieuwe kalender voor de nieuwe DTM Trophy vastgesteld. De zes raceweekenden staan nu gepland voor een periode tussen juli en november. De stadsrace op de Norisring in Neurenberg (10-12 juli) is nu de seizoensopener voor de nieuwe GT-raceserie in het DTM-ondersteuningsprogramma; de seizoensfinale vindt plaats van 6 tot en met 8 november op de Hockenheimring in de deelstaat Baden-Württemberg.

DTM Trophy Superdrink_Audi_R8_LMS

Hoopgevende gesprekken
"Het aantal van 20 ingeschreven raceauto's is een sterke basis en laat zien dat het concept van de DTM Trophy goed wordt ontvangen in de klantsportscene", zegt Frederic Elsner, Director Event bij de DTM-koepelorganisatie ITR. "Met de nieuwe racekalender bieden we niet alleen de reeds geregistreerde coureurs en teams van de DTM Trophy een hogere mate van planningszekerheid. Dit is met name van belang voor ons, vooral in de huidige situatie, maar ook met betrekking tot de andere geïnteresseerde partijen, die nu ook hun autosport seizoen willen plannen. We zijn in dit verband verwikkeld in erg goede en hoopgevende gesprekken met potentiële teams."

Nieuwe deadline voor inschrijving
Vanwege de herstructurering van de DTM Trophy racekalender en het bijbehorende uitstel van de start van het seizoen, heeft de ITR ook een nieuwe deadline voor de inschrijvingsdeadline vastgesteld. Geïnteresseerde teams kunnen zich nu tot 1 juni 2020 inschrijven op de bekende voorwaarden. Het inschrijfgeld bedraagt € 23.000,00 plus BTW per deelnemer. Naast de banden van seriepartner Hankook wordt ook de brandstof gratis beschikbaar gesteld aan de deelnemers, bij alle officiële evenementen van de DTM Trophy. In totaal wordt er na afloop van het seizoen € 150.000,00 aan prijzengeld verdeeld in de Top 3 van het algemeen klassement. De beste juniorcoureur tot 22 jaar, komt ook nog in aanmerking voor een testrit in een DTM-auto aan het einde van het seizoen.

Aantrekkelijke kans
De DTM Trophy krijgt een aantrekkelijke kans in het DTM-randprogramma voor de zes raceweekenden van het seizoen 2020. Voor alle races, behalve de zaterdagrace op de Norisring, werd 15:15 uur al bevestigd als starttijd. Dit betekent dat de DTM Trophy altijd direct na de DTM begint, wat de grootst mogelijke aandacht garandeert in het goed gevulde programma van de DTM-raceweekenden. Voor meer informatie over de DTM Trophy u terecht op: https://www.dtm.com/de/dtm-trophy.

De nieuwe DTM Trophy racekalender 2020* :

10 t/m 12 juli              Norisring (GER)
31 juli t/m 2 augustus of 2 t/m 4 oktober Scandinavische Raceway
Anderstorp (SWE)**
7 t/m 9 augustus Circuit Zolder (BEL)
11 t/m 13 september Nürburgring (GER)
16 t/m 18 oktober Lausitzring (GER)
6 t/m 8 november Hockenheimring Baden-
Württemberg (GER)


* Onder voorbehoud van de goedkeuring van de FIA
** Besluit op de volgende datum

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS